Gazete Vatan Logo

CHP: Demirtaş’ı tasvip etmiyoruz, yadırgıyoruz

CHP’li Bekaroğlu, “’Biz, fiilen özerklik ilan ettik...’ Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olmaz, kendileri de biliyor” dedi.

CHP: Demirtaş’ı tasvip etmiyoruz, yadırgıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “özerklik” açıklamalarını eleştirdi. 7 Haziran seçiminden sonra PKK’nın HDP’yle gelen Türkiyelileşme projesini ve sorunların Meclis’te çözülmesi politikasını reddettiğini söyleyen Bekaroğlu, kuzey Suriye’deki gelişmelerin ardından, PKK’nın tavır değişikliğine gittiğini savundu. Bekaroğlu, Demirtaş’ın “özerklik” açıklamalarını hatırlatarak, şunları söyledi:

‘Hendeğin başında çözülmez’

“Ok yaydan çıktıktan sonra herkes farklı açıklamalar yapabilir. Demirtaş’ın söylediklerini tasvip etmiyoruz, yadırgıyoruz. HDP’nin Meclis’te olması önemli. Sorunun çözümü için HDP ve Demirtaş’ın, Meclis zeminini, barışçıl yolları, demokratik yöntemleri desteklemeleri gerekir. ‘Öz yönetimi destekliyoruz’ falan... Akıl var, mantık var.

Öz yönetim nedir, sınırları nelerdir? Öz yönetim, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi midir? Bütün bunların konuşulması gerekiyor. Ancak konuşulması gereken yer Meclis. Birisi ‘Ben burada öz yönetim ilan ettim’ diyor. Ne olacak? Asker de geldi orada karşı çıktı, sonra ne olacak? Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yenecek misiniz? 30 senedir kim, kimi yenmiş? Bunlar barikatın, hendeğin başında çözülecek konular değil. Yoksa, ‘Biz, fiilen özerklik ilan ettik.’ Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olmaz, olmayacağını kendileri de biliyor.”

Haberin Devamı