Gazete Vatan Logo

Cemil Candaş cinayetinde en ağır ceza istendi

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın 18 Temmuz 2016’da belediye binasındaki makamında vurularak öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Keten İnşaat’ın sahipleri Rıza ve Selahattin Keten kardeşlerin arasından bulunduğu 4 kişi hakkında dava açtı.

Cemil Candaş cinayetinde en ağır ceza istendi

Rıza ve Selahattin Keten hakkında “Kamu görevi nedeniyle bir kişiyi tasarlayarak öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Diğer şüpheliler Mehmet Tüysüz ve Levent Karaman hakkında ise “Görevinden dolayı bir kişiyi tasarlayarak öldürmeye yardım etmek”ten 15 yıldan 20’şer yıla kadar hapisleri istendi.

Üç kez saldırıya uğradı

İddianamede Candaş’ın Şişli Belediyesi tarafından kullanılan yapım, kullanma ve yıkım ruhsatlarının düzenlendiği MAKS isimli sistemde usulsüzlükleri fark ederek bunlar hakkında suç duyurusunda bulunduğu anlatıldı. Candaş’ın yaptığı işlemlerden sonra üç kez saldırıya uğradığı ve makamında tehdit edildiğinin belirtildiği iddianamede, taşınmak ruhsatları iptal edilen şüphelilerin Candaş’ı öldürmek için birlikte hareket ettikleri belirtildi. Keten kardeşlerin, Şenol Şahin isimli kişiyi cinayete azmettirdikleri belirtilirken cinayet silahının olay günü Rıza Keten tarafından belediye binasına sokulup tetikçiye verildiği kaydedildi.