Gazete Vatan Logo

Çatalca’da işadamına kanlı infaz!

Rumeli Üniversitesi’nin kurucusu Mehmet Balcı, Çatalca’da fabrikasında uğradığı silahlı saldırıda öldü. 4 saldırgan kaçtı.

Çatalca’da işadamına kanlı infaz!

Rumeli Üniversitesi’nin kurucusu Mehmet Balcı, Çatalca’da fabrikasında uğradığı silahlı saldırıda öldü. 4 saldırgan kaçtı.

İSTANBUL Silivri’de Rumeli Üniversitesi’nin kurucusu olan işadamı Mehmet Balcı, dün Çatalca’da işyerine gelen silahlı dört kişi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Balcı olay yerinde hayatını kaybetti. Jandarma kaçan dört kişiyi yakalamak için bölgedeki bütün güvenlik kameralarını topladı, plakası alınan araç da her yerde arıyor...

Adı birçok iddiaya karışmıştı...

Silivri- Çatalca bölgesinde çok sayıda inşaat işi yapan Mehmet Balcı’nın adı, 2009 yılında Silivri Belediyesi ile imzalanan Kültür Merkezi İnşaatı sonrası rüşvet ve haksız istimlak iddiaları nedeniyle bölgede ‘Kültürgate Skandalı’ olarak anılan olaylarda sık sık geçmişti. İddialar arasında işadamı Balcı’nın geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan Rumeli Üniversitesi’nin inşaatından önce bölgedeki bazı arazileri usulsüz protokollerle üniversiteye tahsis ettiği yer alıyor. Üniversiteye tahsis edilen bu araziler nedeniyle işadamı Mehmet Balcı’nın daha önce de tehditler aldığı öğrenildi. Protokollerin feshedilerek arazilerin geri verilmesi için Balcı’ya baskı yapıldığı da iddialar arasında.

Haberin Devamı

Mehmet Balcı’nın, Silivri’ye Kültür Merkezi Binası’nın kaba inşaatını ve Büyükçavuşlu Mahallesi’ne düğün salonu yapma sözü verdiği ama sadece düğün salonunu yaptığı ortaya çıkmıştı. İddialara göre Balcı, önce bağışı, sonra da protokolde yer alan imzasını reddetti.