Gazete Vatan Logo

Cansu’nun katil zanlısı Özgecan eylemine katılmış!

Kanalda cansız bedeni bulunan Cansu Kaya’nın katil zanlıları tutuklandı. Cinayeti işlediği öne sürülen N.D’nin daha önce öldürülen Özgecan Arslan için yapılan eyleme katıldığı ortaya çıktı.

Cansu’nun katil zanlısı Özgecan eylemine katılmış!

Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde geçen pazar günü kaybolan ve 3 gün sonra kanalda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın katil zanlısı 24 yaşındaki N.D. ve 17 yaşındaki M.P.C. sevk edildiği adliyede tutuklandı. Gece mahkeme sürerken zanlıların kendilerine verilmesini isteyen kalabalık bir grup, adliyeye yürümek istedi. Polisin biber gazı ve copla müdahale ettiği grup güçlükle, dağıtıldı. Olaylarda gözaltına alınan 10 kişi, serbest bırakıldı.

Katilleri kınamış

Kaya’nın katil zanlılarından 17 yaşındaki M.P.C.’nin ülkenin gündemini sarsan Özgecan Arslan cinayetini protesto için düzenlenen eylemlerden birine katıldığı ortaya çıktı. Geçen 17 Şubat’ta Atatürk Anıtı’nda başlayan yürüyüşte grup içinde yer alan M.P.C.’nin, Özgacan’ın fotoğrafının yer aldığı pankart taşıdığı ve katilleri kınadığı görüldü.

Öte yandan Cansu Kaya cinayetiyle ilgili valilikten açıklama yapıldı. Soruşturmanın 3 savcı tarafından sürdürüldüğü, kamuoyunda yaşanan bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi için açıklamanın yapıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

Haberde kısıtlama

“Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cansu Kaya’nın ölümüyle ilgili soruşturma genişletileceğinden, soruşturmanın gizli olarak yürütülmesine, şüphelinin, şüpheli müdafinin ve şikayetçilerin dosyadan örnek almaları hususunun CMK’nın 153/2a-1 ve 153/2 maddeleri uyarınca kısıtlanması kararı da alınmıştır. Konu ile ilgili adli soruşturma titizlikle devam etmektedir.”