Gazete Vatan Logo

Çanakkale'deki fabrikalarda doğalgaz kısıtlaması

Çanakkale'nin büyük sanayi kuruluşlarından Çanakkale Seramik Fabrikası'nın doğal gazı kısıtlandı, Enerji Üretim A.Ş.'nin ise gazı kesildi

Çanakkale Seramik Fabrikaları Genel Müdürü Remzi Gula, pazartesi gününden itibaren fabrikaya verilen doğalgazın miktarında kısıntıya gidildiğini belirterek, "Fabrikalarımızda günde 620 bin metreküp doğalgaz kullanıyorduk. BOTAŞ yetkililerinin uyarısıyla pazartesi gününden buyana günde 200 bin metre küp doğal gaz kullanıyoruz. Üretimimiz durdu. Bu miktar ile fabrikaları ancak ayakta tutabiliyoruz" dedi.

Ezine İlçesi Mahmudiye Beldesi sınırları içinde kurulu Enerji Üretim A.Ş. (Enerjisa) Çanakkale Santrali yetkililerinden alınan bilgiye göre, BOTAŞ'ın 21 Ocak Cumartesi günü saat 12.00'de doğalgazı kestiği öğrenildi. Bu nedenle günlük 300 bin metreküp doğalgaz kullanarak kombine çevrim olarak hem gaz, hem de buhar tribünleri çalıştığında 1.5 milyon kilowatsaat enerji üreten Enerjisa'nın 21 Ocak Cumartesi gününden buyana üretim yapamadığı belirtildi.

Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, kendilerine de doğalgaz kesintisi yapılacağı konusunda bir bilgi ulaştığını, ancak şu ana kadar bir kesinti yapılmadığını söyledi.

Haberin Devamı