Gazete Vatan Logo

Cadı avı!

İddialar üzerine yapılan baskınlarda polis “cadı” olduğu iddia edilen iki kadını gözaltına aldı

Romanya’da iki kadının ülkenin ileri gelenlerini kara büyü tehdidiyle önce dolandırdığı, daha sonra onlara şantaj yaptığı ortaya çıktı. İddialar üzerine yapılan baskınlarda polis “cadı” olduğu iddia edilen iki kadını gözaltına aldı

‘Ayin çok korkunçtu’

- Dünyada 1400’lerden beri gerçekleştirilen fakat 20’nci yüzyılın ortasında sona eren cadı avı, önceki gün Romanya’da hortladı. Ülkenin en popüler mankenlerinden Oana Zavoranu, televizyona çıktı ve “Beni dolandırarak 450 bin euro’mu çalan cadılar bana şantaj yaptı” açıklaması yaptı. Bu açıklamalar ülke gündemine bomba gibi düştü. Benzer şikayetlerin gelmesiyle polis harekete geçerek, iddiaların hedefindeki Melissa ve Vanessa isimli iki kadını evlerine yapılan baskınla ele geçirdi. Zavoranu “Ayin yaptıkları yerde ölü kertenkele, köpek ve kedi vardı. Bunları yaktılar. Çok korkunçtu” dedi.

‘Lanetliymişim’

- Yetkililer, iki kadının Romanya’da tanınmış kişiler için büyü yaptığını açıkladı. İddiaya göre ucuz fiyata büyü yapan ve vudu bebekleriyle müşterilerinin düşmanlarına zarar vermeye çalışan ikili daha sonra ücretlerini artırıyor. İkili para vermek istemeyen ünlülere ise şantaj yapıyor. Yetkililer, Zavoranu’nun yanı sıra Dinamo Bükreş takımının sahiplerinden Cristi Borcea’nın eski eşinin de dolandırıldığını açıkladı. Zavoranu “Vanessa lanetlendiğimi söyledi” dedi. İddiaları yalanlayan ikili, sorgulandıktan sonra şartlı salıverildi. İkilinin duruşması Ocak ayında yapılacak.

Haberin Devamı