Gazete Vatan Logo

Bu Türkiye’ye bir suikasttır!

Bu Türkiye’ye bir suikasttır!

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik;

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Elçi’nin öldürülmesi ve iki polis memurunun şehit olması hakkında açıklamada yaptı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı mesajında Çelik, şunları kaydetti: “Diyarbakır’da çıkan çatışmada Baro Başkanı sayın Tahir Elçi hayatını kaybetti. Bir polisimiz de şehit oldu. Sayın Tahir Elçi’ye ve şehit polisimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Tahir Elçi’nin öldürülmesi, Türkiye’ye dönük bir suikasttır. Ayrıca bir hukuk adamı olarak hedef alınması, Türkiye’de nelerin hedef alındığını gösteriyor.”



BAROLAR DİYARBAKIR’DA

Bu kurşun bütün ülkeye sıkılmıştır

Türkiye Barolar Birliği Metin Feyzioğlu, Diyarbakır Baro Başkanı 81 il baro başkanıyla birlikte Diyarbakır’a hareketinden önce de bir açıklama yapan Feyzioğlu, şunları kaydetti: “Bu menfur saldırının sadece Başkanımız Tahir Elçi’ye yönelik olmadığı, ülke barışına, birliğine, dirliğine ve kardeşliğimize yapılan bir saldırı olduğu açıktır. Bu kurşun sadece kardeşimize değil, tüm Türkiye’ye sıkılmıştır, hepimize sıkılmıştır. Bize düşen tüm dünyaya birliğimizi, kardeşliğimizi hiç kimsenin bozamayacağını, hiçbir alçak saldırının bu amaca ulaşamayacağını göstermektir.”

Haberin Devamı

HDP: Planlı bir suikast

HDP Merkez Yürütme Kurulundan yapılan açıklamada, “Planlı bir suikastla Tahir Elçi’nin şahsında hukuk ve adalet mücadelesi hedef alındı” değerlendirmesine yer verildi. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de basın toplantısı düzenledi. Tahir Elçi’nin bir suikasta kurban gittiğine inandıklarını söyleyen Ertuğrul Kürkçü, “Bir yargısız infaz olduğunu düşünüyoruz. Elçi, doğrudan doğruya kendisine yönelen bir katilin başına sıktığı tek kurşunla hayatını kaybetti “dedi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU:

Katleden güçler hesap vermeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’daki terör saldırısına ilişkin, Twitter hesabından saldırıya ilişkin açıklama yaptı. “Çatışma istemiyoruz” diye haykırmanın karşılığının ölüm olmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Tahir Elçi’yi ve polisimizi katleden güçler hesap vermelidir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

MHP LİDERİ BAHÇELİ:

Güneydoğu’da güvenlik yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin olarak, “İktidarın çok yönlü ele alarak incelemesi ve bunun katillerin bulunmasında yarar vardır. Üzüntü büyüktür. Güneydoğu’da ve Doğu’da güvenlik yok” dedi.