Gazete Vatan Logo

'Bu komisyon işlevini yitirdi!'

Yeni anayasa’da ‘karar’ toplantısı 3 Mayıs’ta

Uzlaşma Komisyonu’nda Ak Partili üyeler, “Verim yok. Çalışmaları bitirelim” dedi. CHP ve MHP’li üyeler “Başkanlık sistemi talebiyle komisyonu siz tıkadınız. Bu iş bitti diyorsanız siz çekilin” yanıtı verdi

TBMM Uzlaşma Komisyonu, yeni anayasa için ‘nihai karar’ toplantısını 3 Mayıs’ta yapacak.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Çiçek başkanlığında dün 3 saatlik toplantı yaptı. Çiçek toplantı öncesi AK Parti üyeleri M. Ali Şahin, Mustafa Şentop ve Ahmet İyimaya ile biraya geldi. Çiçek’in makamında yapılan görüşmede her partinin önerdiği anayasa taslağının kitapçık olarak bastırılmasını istedi. Bu değerlendirmenin ardından Çiçek, TBMM Bahçe Lokantası’nda saat 19.00’da komisyon üyeleriyle biraraya geldi. Çiçek’in “Zamanı iyi kullanamadık” diye yakındığı toplantıda zaman zaman tartışmalar yaşandı. AK Parti’li üyeler, “Burada çok zamanda az iş yaptık. Bu aşamadan sonra verim ve sonuç alınamayacağı da ortada” diyerek, çalışmalara son verilmesi gerektiğini söyledi. AK Partili üyeler, “Bu komisyon işlevini yitirdi. Üç kez süre uzattığımız halde 165 maddeden sadece 30’unda mutabakat var ” dedi.

CHP ve MHP’li üyeler ise, “Biz burada tam aksine az zamanda çok iş yaptık. Ancak Başkanlık Sistemi talebi ve İmralı süreci ile uzlaşma masasını bloke eden siz oldunuz. Bu komisyonun kendisini feshetme yetkisi yok. Eğer bu iş bitti diyorsanız buyrun çekilin” yanıtını verdi.

Çiçek, toplantı sonrasında “Komisyonun Cuma günü saat 14.30’da toplanmasına karar verildi” dedi.

Haberin Devamı