Gazete Vatan Logo

Bu da `Van çocuğu'

Biri gözü mavi diğeri kahverengi olan Özcan, okulun maskotu.

VAN'nın Muradiye İlçesi Yavuzselim İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Özcan Hasar, biri mavi diğeri kahverengi gözleriyle okulun maskotu oldu.

Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşayan Hasar ailesinin 4 çocuğunun en küçüğü olan Özcan, biri mavi diğeri kahverengi gözleriyle ilçede ilgi odağı oldu. Okulu ziyaret eden Kaymakam Metin Esen, Özcan'ı görünce `Bu çocuğun gözlerinde lens mi var?' diye sordu. Okul Müdürü İhsan Keskin'den Özcan'ın gözlerinin doğal renkleri olduğunu öğrenen Kaymakam, şaşkınlığını gizleyemedi.

Van kedisini andıran göz renkleri olan Özcan Hasar'ın öğrencileri olmasından çok memnun olduklarını belirten İhsan Keskin şunları söyledi:

"Özcan geçen yıl bize geldi. Anaokulunu burada okudu. Bu yıl ise birinci sınıfa devam ediyor. Bizim için mutluluk verici bir olay. Özcan'ı özel yapan gözlerinin rengidir. Biz de gıpta ile kendisine bakıyoruz. Öğrencimiz 8 yıl boyunca bizim okulumuzun maskotu olacak. Sadece Van kedisine özgü olduğunu bildiğimiz çift renk gözlülük, Van insanlarına da özgü olmuş."

Öğretmeni Mukaddes Şimşek de, Özcan'ın çok sessiz ve kendi halinde bir öğrenci olduğunu belirterek, "Biz kendisini çok seviyoruz. Başka bir şehirde değil de Van'da olması ve aynı Van kedisi gibi çok güzel gözlere sahip olması ayrıcalık taşıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı