Gazete Vatan Logo

‘Biz İdris Naim Şahin değiliz’

Yeni parti iddialarını yalanlayan Başbakan Yardımcısı Arınç, “Türkiye için yapılması gereken her şeyi biz Ak Parti’de yapacağız” dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül öncülüğünde yeni arayışlar olduğu yönündeki spekülasyonlara “İçimiz kan ağlasa bile biz AK Parti için varız” diyerek yanıt verdi.

Bursa’da 2011-2015 yılı kente yatırımları değerlendirme toplantısında konuşan Arınç, “Abdullah Gül’ün ’seçimde muhalefet partileri güçlenerek çıkacak” görüşüne katılıyor musunuz?” sorusuna ise Arınç, “Bu düşünceleri yorumlamak bize düşmez. Düşüncelerine çok büyük saygı duyuyorum” diye yanıt verdi.

‘Gerekirse eleştiririz’

Arınç, soru üzerine şöyle konuştu: “Abdullah Gül, bir parti kuracakmış da biz de orada olacakmışsınız da işin maddi yapısı da düşünülüyormuş da falan da filan da. İnternette dolaşırsanız bu saçmalıklara çok yerde rastlarsınız ama gerçek hayatta bunların bizim için kullanılması mümkün değildir. Biz belli dava için siyaset yaptık. Günü birlik parti kuranlardan değiliz. Türkiye için yapılması gereken her şeyi biz Ak Parti’de yapacağız. Benim ve sayın cumhurbaşkanının aktif siyasetten çekilmesi, Allah saklasın ki hiç kimsenin aklına da gelmemiştir. Bazı cingözler hariç. Bunlar ayrılır ve başka bir parti kurarlar. Biz İdris Naim Şahin değiliz. CHP’den ayrılıp da parti kuran bir hanımefendi var. Onlardan değiliz. Kendi kendine parti kurup da sonra, ‘Ben de bu partiden ayrılıyorum’ diyen Kütahya milletvekili (İdris Bal) vardı. İsmini unuttum, onlar gibi değiliz. Eleştirmemiz gerekirse de Ak Parti’yi eleştireceğiz. Çalışmamız gereken yerde çalışacağız.”

Haberin Devamı

‘Ben susamam’

Açık ve şeffaf olmaya ihtiyaç olduğunu da ifade eden Arınç, “Öyle meseleler olur ki siz dışarıda bir şey söylemezseniz, bu toplumda kırılganlığa yol açar. Hükümetin itham edildiği bir yerde ben susamam. Neden? Ben bu hükümetin sözcüsüyüm. Hükümetin izzetini korumak mecburiyetindeyim. ‘E sus be kardeşim’, susamam. Başkası susarsa da bana ne? Susan çok adam var. Ben söylerim. ‘Ama sonu iyi olmaz.’ Sonu çok iyi olur. Doğruyu söyleyen hiç korkmasın.”

Haberin Devamı