Gazete Vatan Logo

‘Biz Franco’yu da biliriz Marksist faşizmi de...’

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini kabul ettiği toplantıda konuştu.

‘Biz Franco’yu da biliriz Marksist faşizmi de...’

Sur ilçesini Toledo’ya benzeterek yaptığı açıklamalara değinen Davutoğlu, “Sur için Toledo örneğini verdim. Bugün baktım bunu faşizm, Franco rejimi ile karşılaştırmaya çalışan bir takım ucuz yorumlar dile getirdiler. Biz Franco’yu da biliriz. Faşizmin zihniyetini de Marksizm’den kaynaklanan stanilist anlayışı da biliriz” dedi. STK temsilcilerinin kanaatlerine önem verileceğini vurgulayan Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: “Bundan sonra bu kritik süreçlerden itibaren istişare ederken, kararlarımızı verirken geleceğe doğru planlamalarımızı yaparken sivil toplum temsilcilerinin kanaatlerine önem vereceğiz. Toplumu aşağıdan yukarıya doğru kuşatmaya ve birlikte geleceğimizi inşa etmeye çaba göstereceğiz. Bu çerçevede bu hafta bazı STK temsilcileri ile görüştüm. Sizinle olan istişaremiz bugüne has bir istişare değil.

‘Sıradan Ahmet olarak’

“Yeni bir dönüm noktasındayız. Soğuk savaş yıllarından kalan bölücü terör örgütü ve onun uzantısı olan partinin sözcüleri, bugün ısrarla kamuoyunu tahrik ediyor. Bugün dahi tahriklerine devam ettiler. Bununla yapmaya çalıştıkları, Türkiye’yi yeniden eski Türkiye’nin kargaşaya, çatışmaya dayalı düzenine çekmektir. Emin olunuz, 12 Eylül zihniyeti ile onun çıkardığı bölücü terör örgütünün zihniyeti temelde aynı faşizan zihniyettir. Halk desteğini almış Ak Parti’nin Genel Başkanı olarak değil sıradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir Ahmet olarak, kardeşiniz olarak zihnimin veya gönlümün ucunda herhangi bir kardeşime bakarken bir vatandaşım ile kucaklaşırken acaba bu Kürt, Türk müsorarsam o anadan itibaren aldığım her nefes bize haram olsun. Böyle bir yarımı düşünmedi, düşünmeyeceğiz.”

Haberin Devamı