Gazete Vatan Logo

Bitmişti, yalnızdı arabaya benzini bile biz alıyorduk

Bir dönemin milyarlarla oynayan ünlü bankeri Abidin Cevher Özden’in son günlerini şoförü ve koruması anlattı

“Maddi olarak bitmişti, kimsesi yoktu, çok yalnızdı. Özellikle son bir haftadır psikolojisi çok bozuktu, yalnız bırakmamaya çalışıyorduk”

Önceki gün Kadıköy’deki ofisinde başına sıktığı tek kurşunla yaşamına son veren Banker Kastelli’nin intiharı çevresindekiler için sürpriz olmamış. Özden’in son zamanlarında yanında yalnızca 24 yıllık koruması Erkan Şat ve şoförü Aygün Bektaş kalmıştı. Patronlarının intihara sürüklenişine gün be gün tanıklık eden şoför ve koruma, “Bizim bildiğimiz 10-12 bankanın alacak davaları vardı. Artık satacak hiçbir şeyi kalmamıştı. Gecekondu yapacak bile parası yoktu. Oturduğu ev de eşinin üzerineydi. Maddi durumu iyiyken 2 çuval tebrik kartı alırdı. Sayısız işadamı arkadaşı vardı. Ancak hiçbiri arayıp halini hatırını sormazdı. Bazıları telefonuna dahi çıkmıyordu. Mektup bıraktığı Erdoğan Demirören dışında hiçbir arkadaşıyla görüşmüyordu. Daha önce de intihara teşebbüs ettiği için tedirgindik” diyor.

BMW’sinde 5 haciz vardı

Özden’in yıllardır şoförlüğünü yapan Aygün Bektaş son 3 aydır düzenli olarak maaş alamadığını söylüyor: “Cevher Bey’in maddi durumu çok bozulmuştu. 2005 model BMW arabasının üzerinde 5 ayrı haciz kararı vardı. Bu nedenle satılamıyordu. Arabanın yakıtını bile ben kendi cebimden karşılıyordum.”

‘Evrak çantası şifre gibiydi’

Özden’in, içinde evrakların bulunduğu çantayı sürekli yanında taşıdığını söyleyen 24 yıllık koruması Erkan Şat, çantayı almadığı zamanlarda ters bir şeyler olduğunu anladıklarını söylüyor: “Geçen yıl intihara teşebbüs ettiğinde de yanında o çantası yoktu. Önceki gün işe geldiğinde de çantasını almamıştı. Yüzü bembeyazdı. Üst kattaki ofisine çıktığında durumundan endişe ettik ve yanına gittik. Bize yalnız kalmak isteğini, mektup yazacağını söyleyerek aşağıya gönderdi. Aşağıya indik aramızda bu durumu değerlendirirken silah sesi duyduk. Çok onurlu bir insandı. Bugüne kadar defalarca maddi sıkıntıya düşmesine rağmen kimseden yardım istemedi.”

Haberin Devamı