Gazete Vatan Logo

Bir rapor yazıyorsun ne dediğin anlaşılsın!

‘Bir şey varsa net söyle’

Odatv davasında sanıklar TÜBİTAK raporunun ardından reddedilen tahliye talepleri için mahkemeyi eleştirince mahkeme başkanı “Bir rapor yazıyorsun tam yaz yani. ‘Belgeler virüsle gönderildi’ de” dedi

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 5’i tutuklu 13 sanık katılırken tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP milletvekilleri Oktay Ekşi, Haluk İyidoğan, Celal Dinçer, partinin İstanbul il yönetimi, gazeteciler Ahmet Hakan, Ayşenur Arslan, sanatçılar Bedri Baykam ve Orhan Alkaya da izledi. Prof. Yalçın Küçük’ün savunmasıyla başlayan duruşma öğle arasına kadar Küçük’ün savunmasıyla devam etti.

“Bizim hiçbir suçumuz yok” diyen Küçük, “Biz mi kaos yaratacaktık? Böyle git gel yaptırmayın. Bize önce bir suç bulun sonra cezamızı verin” dedi. İddianamede yöneticilikle suçlandığını hatırlatan Küçük, “Beni hafife almayın. Ben yönetirsem Odatv’yi böyle yönetmem” dedi. Konuşması salonda sık sık gülüşmelere neden olan Küçük geçtiğimiz günlerde mahkemeye ulaşan TÜBİTAK raporuna da değindi. TÜBİTAK’tan gelen rapora artık güvenilmeyeceğini söyleyen Küçük, “TÜBİTAK artık bir bilim yuvası değil. Orası yobazlar yuvasıdır. Oradan gelecek raporun İskender Ağa cemaatinden gelecek raporla bir farkı olmayacaktır” dedi. Yargılaması devam eden davaların kararlarının önceden belli olduğunu iddia eden Küçük, “Bu davalarda kimin tutuklanacağı, kimin ne zaman tahliye edileceğinin, planlandığını düşünüyoruz. Siz bu kararları kendiniz verdiniz sanıyorsunuz ama” dedi.

Mahkemenin verdiği aranın ardından savunmasını yapan Barış Pehlivan, Soner Yalçın Barış Terkoğlu savunma yaptı. Her üç sanık da TÜBİTAK raporuna değindi. Raporda bazı dosyaların açılmadığının ortaya çıktığını belirten Terkoğlu, “Açılmamış dosyanın davası mı olur?” dedi. “Bu salondan adalet çıkmaz” diyen Terkoğlu’na mahkeme başkanı müdahale ederek, “Barış artık toparla, gerçekten anlayamıyorum” dedi.

‘Bir şey varsa net söyle’

Sanıkların savunmalarının ardından söz alan Yalçın Küçük’ün avukatı Hasan Fehmi Demir TÜBİTAK raporunun çelişkili olduğunu ve Türk yargı sisteminde şüpheden sanığın yararlanması gerektiğini söyleyince mahkeme başkanı Mehmet Ekinci araya girerek, “Rapor yazıyorsun tam yaz yani. Yarım yamalak yazma. ‘Bu dosyalar virüsle gönderildi’ de. Yüzde yüz diyemiyorsan da yüzde doksan dokuz diyebilirsin. Sorun buradan kaynaklanıyor. Biz bilgisayar mühendisi değiliz. Tabii ki mahkeme takdir hakkını kullanacaktır. Ama bir şey varsa net söyle” dedi. Başkanın bu sözleri salonda şaşkınlık yaratırken, avukat Demir ise, “O zaman savcı bu iddiasını ispatlasın” dedi. Tahliye taleplerine ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı Adnan Çimen TÜBİTAK’tan gönderilen raporun çelişkili olması sebebiyle ek bir rapor istenmesini talep etti.

Haberin Devamı