Gazete Vatan Logo

Bir elmanın iki yarısıydık!

‘Nazmiye Hanım 65 yıl arkamda metanetle durdu’

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel dün Güniz Sokak’ta taziyeleri kabul ederken, “Biz bir elmanın iki yarısıyız. Giden yarısı Nazmiye Hanım’dır” dedi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel dün de Güniz Sokak’ta taziyeleri kabul ederken, eşi Nazmiye Demirel’in cenazesi Isparta İslamköy’e götürüldü. Gazetecilere, “Nazmiye Hanım’a karşı basınımızın genel olarak tutumundan, tavrından fevkalade memnunum” diyen ve teşekkür eden Demirel, şöyle konuştu: “65 sene evli kaldık. Siyasetçilerin arkasında olmak kolay bir şey değildir. Nazmiye Hanım benim arkamda hep metanetle durmuştur. Huzurunuzda kendisine minnetlerimi, şükranlarımı söylüyorum.”

‘Çare bulunsun’

Nazmiye Demirel’in Alzheimer hastalığına yakalandığını anımsatan Demirel, “Bilimin ve hekimliğin, kanserden daha tehlikeli, daha ıstırap verici bir sıkıntı olduğunu öngördükleri bu hastalığa karşı daha çok araştırma yapması ve mutlaka bir çare bulmaları lazımdır” dedi. Demirel, şöyle devam etti: “Takdir-i ilahi böyleymiş, böyle oldu. Biz aslında bir elmanın iki yarısıyız. Kalan yarısı benim, giden yarısı Nazmiye Hanım’dır. Yarın (buün) İslamköyüne gideceğim, orada toprağa vereceğiz. Böylece ebediyete intikal etmiş olacak.”

Sezer ve Çiller aradı

Güniz Sokak’a dün de ziyaretçi akını sürdü. Demirel, gelenleri saat 12.00’den sonra kabul etti. Eski cumhurbaşkanlarından Ahmet Necdet Sezer ile eski başbakanlardan Tansu Çiller de Demirel’i telefonla arayarak, taziyelerini iletti.

Son görev İslamköy’de

Nazmiye Demirel’in cenazesini İslamköy’e getiren konvoyda kardeşi Ali Şener ile yeğeni Mesut Şener ve bazı yakınları yer aldı. Süleyman Demirel Külliyesi morguna konulan Nazmiye Demirel’in cenazesi, bugün öğle vakti Şehriban Hatun Camii’nde kılınacak namazın ardından aile mezarlığına defnedilecek.

Haberin Devamı