Gazete Vatan Logo

Beş sanıklı, gizli tanıklı yeni iddianame

Okmeydanı’nda öldürülen Burak Can Karamanoğlu’nun vurularak öldürülmesiyle ile ilgili beş sanık ve bir gizli tanıklı yeni bir iddianame hazırlandı.

mahkemenin ilk iddianameyi ‘eksik soruşturma’ nedeniyle iade etmesinin ardından Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mesut Erdinç Bayhan, yeni bir iddianame hazırlayarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Savcı Bayhan, yeni iddianamede önemli değişikliklere yer verdi. Yeni iddianameyle birlikte, 4 olan sanık sayısı 5’e çıktı. Tutuklu sanıklar Oğuz K., Volkan G. ile tutuksuz sanıklar Mustafa S. ve Zafer K.’ya, Gökhan K. isimli bir zanlı daha eklendi. Savcı Bayhan, tutuklu şüphelilerden Oğuz K.’nın cezaevinden alınan yeni ifadesi ve ‘gizli tanık’ beyanı doğrultusunda, Gökhan K.’yı da ‘şüpheli’ sıfatıyla iddianameye eklediği öğrenildi. İddianamede, Gökhan K.’nın olayda kullanılan tabanca ile Karamanoğlu’nun vurulduğu yerde ateş ettiği öne sürüldü. DHKP-C’ye üye olduğu iddia edilen şüpheli Gökhan K. hakkında ‘yakalama kararı’ çıkarıldı. Dosyada bir gizli tanığın bulunduğu bilgisi de yeni iddianamede yer aldı.

Haberin Devamı

Öldüren sayısı 4 oldu

Önceki iddianamede ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Mustafa S., yeni iddianamede Burak Can Karamanoğlu’nun katil zanlısı olarak yer aldı. Savcı Bayhan, davanın diğer tutuksuz sanığı Zafer K.’nın, “Şüpheli Mustafa S. karşı gruba iki kez ateş etti. Burak Can Karamanoğlu, çıkan mermilerden birinin kafasına isabet etmesi sonucu öldü” şeklindeki ifadesi üzerine, Mustafa S.’nin “Kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Telefon dökümlerini ekledi

Savcı Mesut Erdinç Bayhan, mahkemenin iade gerekçesi yaptığı telefon görüşme kayıtlarını da dosyaya koydu. İddianamede Gökhan K. adına telefon kaydı bulunmadığı belirtilirken, savcı Bayhan, iddianamede, kamera kaydı, gizli tanık ve tutuklu şüpheliler Oğuz K. ile Volkan G.’nin beyanlarına göre Gökhan K.’nın olay günü olay yerinde bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Örgüt üyeliği yok ama

İddianamenin iade gerekçeleri arasında şüpheli Oğuz K.’nın örgüte üye olduğuna dair delil olmaması vardı. Savcı Bayhan, şüphelilerin DHKP-C çağrısı üzerine eyleme katıldığını savunarak, “Yargıtay’ın, örgütün çağrısı üzerine suç işleyen sanığın, örgüt üyeliği ve örgütün propagandasını yapmak suçundan ayrı ayrı cezalandırılmasına yönelik ilamı var” dedi.

Kim öldürdü?

İddianamede beş şüpheliden 4’ünün ateş ettiği belirtilirken, yine de Karamanoğlu’nu hangi şüphelinin öldürdüğünün tespit edilemediği vurgulandı. Yeni iddianameye göre, Oğuz K.’nın 14 kez, Volkan G. 3 ve Mustafa S.’nin 2 kez ateş ettiği belirtilirken, yeni şüpheli Gökhan K.’nın kaç el ateş ettiği bilgisine yer verilmedi. Yeni iddianamede ateş ettiği öne sürülen 4 şüpheli için ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ isteniyor.