Gazete Vatan Logo

‘Beni Türk bayrağına sarın ve Tunceli’ye gönderin’

TBMM’nin çıkışlarıyla ünlü, kah kızgın kah neşeli tavırlarıyla hep gündemde kalan eski vekillerinden Kamer Genç, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Genç, birkaç gün önce vasiyetini açıklamış “Bana bir şey olursa beni Türk bayrağına sarın ve Tunceli’ye gönderin” demişti

‘Beni Türk bayrağına sarın ve Tunceli’ye gönderin’

Uzun süredir pankreas kanseri tedavisi gören CHP eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybetti. ABD’de bir süre tedavi gören Genç, Mayıs ayında Türkiye’ye geri dönmüş hatta 7 Haziran seçimlerinde Tunceli’den tekrar aday adayı oldu. Seçim çalışmalarına da katılan Genç, hastalığının ilerlemesi sebebiyle aday olarak gösterilmemişti. Üç gün önce bir televizyon programına katılan Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, Kamer Genç’in ziyaret ettiğini ve kendisine vasiyet olarak “Ben iyleşemezsem, bana bir şey olursa beni Türk bayrağına sarın ve Tunceli’ye gönderin” dediğini iletmişti. Ölümünden birkaç saat önce Genç’i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmiş, hastane çıkışı ise umutsuz konuşarak “Allah sağlık versin, şifa versin demenin ötesinde yapacak bir şeyimiz yok. Başka bir şey söylemek çok zor” demişti.

Meclis’in fenomeniydi

Meclis’te sözünü esirgemeyen çıkışlarıyla gündemin en renkli siyasilerinden olan Kamer Genç, 1940’da Tunceli’nin Nazimiye ilçesine bağlı Ramazanköy’de doğdu. Fakir bir Alevî ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Kamer Genç’in babası Ali Genç yazları İstanbul Silahtarağa’da amelelik yapmaktaydı. Başarılı bir öğrencilik hayatının ardından 1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazanan tek isim oldu. 1974-1976 yılları arasında Paris’te bulundu. Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yaptı. Danıştay’daki görevi 12 Eylül’ün ardından son bulan Genç, 1981 yılında Tunceli’den Danışma Meclisi Üyeliği’ne seçildi. 1983’te çok partili yaşama dönüşle birlikte politikaya sürdürme kararı alarak, Tunceli’den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi. Ama Danışma Meclisi’nde adaylığı veto edildi. 1983-1987’de mali müşavirlik yaptı. Ardından 4 dönem milletvekili seçildi. 1993’ten 1995’e kadar, 1996’dan 1999’a kadar ve 2001-2002 arası TBMM Başkanvekilliği yaptı. 2007 şeçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili seçilpi. 2010 yılında eski partisi CHP’ye geri dönmüştür. Genç, babasının onay vermemesine rağmen kalbini kazandığı Sevim Genç ile evli ve iki çocuk babasıydı.

Haberin Devamı