Gazete Vatan Logo

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nün son misafirlerini ağırladı

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nün son misafirlerini ağırladı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, 81 ilden gelen temsilci gençleri Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Davutoğlu, gençlere Çankaya Köşkü’nün son misafiri olduklarını söyleyerek, "Ben bu gençliği bugün Çankaya’da son misafirlerim olarak ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. İnşallah sizler çok daha güzel günlerde Türkiye’nin geleceğini inşa eden bir nesil olacaksınız" dedi. Başbakan Davutoğlu konuşurken, bazı gençlerin duygulanarak, gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

DAVUTOĞLU: BU BENİM İÇİN ÇOK ANLAMLI BİR BULUŞMA"

Başbakan Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la birlikte Türkiye’nin 81 ilinden gelen temsilci gençleri Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Gençlerle bugünkü buluşmasının çok anlamlı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Bu benim için çok anlamlı bir buluşma. Çünkü herhalde takip ediyorsunuzdur faaliyetlerimizi. Başbakanlık dönemimde de daha önce de ne kadar ne kadar sıkıntılı günlerden geçiyor olsak bile gençlerle bir araya geldiğimde hepsini unutuyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

’DÜNYAYI TAKİP EDİN’ TAVSİYESİ

Gençlere dünyayı takip etmeleri ve insanlığın dertleriyle ilgilenmeleri konusunda tavsiyede bulunan Davutoğlu, "Ankara’da olabilirsiniz, Çorum’da, Hakkari’de olabilirsiniz; fakat bugünkü imkanlar sizin bütün dünyayı takip etmenizi mümkün kılıyor. Takip edin ve insanlığın dertleriyle ilgilenin. Özetle bizim arzu ettiğimiz gençlik profili; psikolojik olarak sağlam bir özgüvene sahip, ahlaki değerleri son nefesine kadar savunan, güçlü bir insanlık ve medeniyet müktesebatını benimsemiş olan, yaptığı işi ve mesleği en iyi şekilde yapan, bu ülkeye aidiyetinden sadece ve sadece onur duyan ve insanlığın bütün sorunlarıyla ilgilenebilecek kadar da gönlü, ufku, zihni açık bir gençlik istiyoruz" diye konuştu.

"GENÇLİĞİ SON MİSAFİRLERİM OLARAK AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYUYORUM"

Türkiye’nin 81 ilinden gelen gençlere Çankaya Köşkü’nün son misafiri olduklarını hatırlatan Davutoğlu, "Ben bu gençliği bugün Çankaya’da son misafirlerim olarak ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. İnşallah sizler çok daha güzel günlerde Türkiye’nin geleceğini inşa eden bir nesil olacaksınız" dedi. Başbakan Davutoğlu, ’Türkiye seninle gurur duyuyor’ sözleriyle kendisine ilgi gösteren gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı