Gazete Vatan Logo

Başbakan’dan ‘hayvansever’ açılımı

Başbakan Erdoğan, bugün hayvan hakları savunucusu sanatçıları kabul edecek...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Dolmabahçe Sarayı’ndaki Başbakanlık Ofisi’nde hayvan hakları savunucusu sanatçıları kabul edecek. Sanatçı Yonca Evcimik, bir grup hayvanseverle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek, hayvan hakları konusunun Anayasa’ya girmesi için destek isteyeceklerini açıkladı. Evcimik, Başbakan Erdoğan’ın kendisi ile birlikte avukat Ahmet Şenpolat, sanatçılar Ajda Pekkan, Orhan Gencebay, Oktay Kaynarca, Metin Özülkü, Burcu Güneş, köşe yazarı Ömür Gedik ve tiyatro sanatçısı Tuna Arman’ı Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde kabul edeceğini belirtti. Tiyatro sanatçısı Tuna Arman’ın, hayvanlara yönelik şiddet ve tecavüz eylemlerinin Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamına alınması amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan 100 bin imzanın 4 Ekim 2010’da Adalet Bakanlığı’na teslim edildiğini anlatan Evcimik, “Bu süreçte bir grup sanatçı arkadaşımla, Başbakan Erdoğan ile görüşme talebinde bulundum. Talebim kabul edildi” diye konuştu. Evcimik, “Hayvana karşı şiddet ve tecavüzün Kabahatler Kanunu’ndan çıkarılıp suç olarak kabul edilmesini sağlamak istiyoruz ki yaptırım gücü olsun” dedi.



Şişli’ye hayvan barınağı!

Şişli Belediyesi’nin sahipsiz ve hasta olan hayvanlar için kurduğu merkezin açılışını yaklaşık 500 hayvanseverin katılımıyla Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gerçekleştirdi. Açılışa İstanbul’un dört bir yanından gelen hayvanseverler, sokakta yaşayan ve kötü muameleye maruz bırakılan hayvanlar için pankartlar açtı. Mustafa Sarıgül, ”Ayda ortalama 165 hayvan bakımı hedefliyoruz. Bakımlarını ve kısırlaştırma işlemleri yapıldıktan sonra aşılarını yapacağız ve doğaya geri bırakacağız” dedi. (Ali AĞIRBAŞ)

Vaşaklar’ı öldürenlere 5 bin 500 TL ceza!

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı, nesli tükenmekte olan biri dişi iki vaşağın öldürülmesi üzerine kaçak avcıların yakalanması için çalışma başlattı. Son olarak Tunceli’de kaçak avcıların 2 vaşağı öldürmesi nedeniyle harekete geçen Bakanlık, koruma altına alınan vaşağın avlanması halinde faillerden 5 bin 500 TL tazminat bedeli talep edileceğini açıkladı.

Haberin Devamı