Gazete Vatan Logo

Başbakan Binali Yıldırım'dan Irak'a sert tepki

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesinin 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Yıldırım, Irak'a cevap verdi

Başbakan Binali Yıldırım'dan Irak'a sert tepki

İşte konuşmasından satır başları:

Sizlere hitap etmekten heyecan duyuyorum. Bilimadamları, sanayiciler, siyasetçiler, bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları, bürokratlar yetiştiren asırlık bir üniversitedeyiz.

Türkiye'nin yönetiminde üç okul öne çıkar; mülkiye, harbiye, tıbbiye diye. İstanbul Teknik Üniversitesi bunlardan geri kalmaz. Tarihine baktığımızda bunu görebiliriz. Gelecekte de bu ilim yuvası büyük başarılara imza atacak.

Halen 40 bin civarında Türkiye'nin en başarılı öğrencileri bu çatı altında yetiştiriliyor. Bu üniversiteden mezun olmuş bir öğrenci olarak, ben de bu gururu paylaşmak isterim.

Ulusal ve uluslararası ölçekte başarılarıyla, milletçe göğsümüzü kabartan İstanbul Teknik Üniversitesi'nin başarılı bir öğretim yılı geçirmesini diliyorum.

Bugün 10 Ekim. Dün alçakça bir saldırısı sonrası askerlerimiz şehit oldu, vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Toplam 15 şehidimiz var. Bugün alçak Gar saldırısının yıldönümü. Hayatını kaybedenler arasında orada İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğrencisi Güney Doğan da vardı. Bu öğrencimiz başta olmak üzere bütün canlarımızı rahmetle anıyoruz.

Haberin Devamı

Teröristin kutsal bildiği hiçbir şey yok. Türkiye bir anlamda bulunduğu coğrafyanın bedelini ödüyor.

Kargaşanın en büyük bedelini Türkiye'nin meseleye sahip çıkmasından rahatsız oluyorlar. 40 senedir ülkemizin başını ağrıtan terör örgütü sizin topraklarınızda cirit atacak sesiniz çıkmayacak, Türkiye orada DAEŞ'le mücadele edecek buna itiraz edeceksiniz. Tekrar söylüyorum buna müsaade etmeyeceğiz. Canımız da acıyabilir, şehitlerimiz de olabilir ancak ülkenin istiklalinden istikbalinden geleceğimiz olan gençlerimizin aydınlık yarınlarından zerre kadar taviz vermeyeceğiz. Kimse bunun için bize akıl vermeye kalkmasın. Demokrasiden söz etmesin

Her türlü tedbir alınıyor, daha fazlası da alınacak. Sadece bir terör örgütüyle mücadele etmiyoruz, hepsinin hedefi Türkiye birliği. Bu bayrak yere düşmedi, bu milleti hiç kimse diz çöktüremedi. Bundan sonra da karşımıza çıkan bütün engelleri de bir bir aşmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Asla ve asla eğitim konusunda hiçbir mazeretin arkasına saklanmadık, tasarrufu bir kenara bıraktık. Sürekli dünyadaki gelişmelere göre kendinizi yenileyeceksiniz.Yeni bir hedefimiz var OVP kapsamında Türkiye'nin her tarafından tek tedrisata geçeceğiz.Eksikliklerimiz var ama 3 yıl içinde seferberlikle gidereceğiz.

Öğrencilerin dünyayı okuyabilmesi için dile ihtiyacı var. Lisan işini okul bitmeden halledin. Mutlaka dile ihtiyacınız var. Biz artık bunu şansa bırakmayalım diyoruz bir karar aldık, bir yıl boyunca yabancı dil eğitimini mecbur yapacağız.

Okul öncesi eğitim çok önemli. Eskiden, okul zamanı eğitim doğru dürüst yoktu, derslerin yarısı boş geçerdi. 3 ay ders kitabı bulmak için koştururduk. Geçen gün bir okul açılışına gittik, 23 tane kitap. Bunu taşıyamaz bile öğrenci. Ders kitabı, yardımcı kitabı, uygulama kitabı... Her şey var. Türkiye'nin her köşesinde bu kitaplar var, her okulda da internet erişimi var. İşlerden başımızı kaldırıp ne yaptığımızı anlatmaya fırsat bulamıyoruz. İnsanlar hizmete erişiyorsa, onun kolaylığını hissediyorsa en güzel reklam odur.

Haberin Devamı

Şimdi Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi'yi, Avrasya Tüneli'ni, Ovit Tüneli'ni... Türkiye şekil değiştirdi. Bir ligden başka lige çıktı. En büyük projeler bizde yapılıyor. Biraz da mühendislik farkı olsun. Biz bunları boşa okumadık. Şimdi de dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Bu mutluluk hepimizin.

İngiltere'den misafirlerimiz geldi, 'Hızlı tren mi var' diyorlar, 'Bizde yok' diyorlar. Çalışın sizin de olsun.

Bu zamanı çok iyi değerlendirin. Derslerde çok iyi olmak tek başına bir anlam ifade etmiyor.

Yapacağınız başka konular da var. Bir kere eleştirel aklı hakim kılmak için herkes üzerine düşen görevi yapacak. Üniversitelerimizin bilimi, hoşgörüyü, anlaşmayı değil, kutuplaşmayı, hoşgörüsüzlüğü gündemde tuttuğunu görüyoruz. Sanayiyle, hükümetle daha sıkı işbirliği içinde olmasını bekliyoruz. Özellikle teknik üniversitelerin önemli bekletilerimizin olduğunu ifade etmek isterim.

Haberin Devamı