Gazete Vatan Logo

Başarılı fotoğrafa gölge düşürecek bir fotoğraf!

Başarılı fotoğrafa gölge düşürecek bir fotoğraf!

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 3 yaşındaki Muharrem Taş'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Burada idari aksamalar var mıdır? Olabilir. Anında soruşturma açtırdık, müfettişlerimiz orada" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3 yaşındaki Muharrem Taş'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Burada idari aksamalar var mıdır? Olabilir. Anında soruşturma açtırdık, müfettişlerimiz orada" dedi.

Müezzinoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, "Torba tasarının" görüşmelerinde, Van'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü'nün Çeli Mezrası'nda; bir babanın, vefat eden 3 yaşındaki oğlu Muharrem Taş'ın cenazesini sırtında taşıması konusunda konuştu.



Buna ilişkin fotoğrafın, Türkiye'nin acil sağlık hizmetlerinde geldiği başarılı fotoğrafa gölge düşürecek bir fotoğraf olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bu nedenle üzgün olduğumu ifade etmek isterim. Ama bunun bir fırsat, medyatik olay gibi sunulmasını ve ceberrut devlet mantığıyla ifade edilmesini doğru bulmuyorum" dedi.



Müezzinoğlu, olayla ilgili şu bilgileri verdi:

"1 Şubat saat 18.36'da Van'ın Gürpınar Yalınca Köyü korucusu tarafından jandarma aranıyor, jandarma saat 18.38'de 112'yi arıyor. Bilgi alabileceği telefon numaralarını istiyor 112. Bilgi alınabilecek telefon numaralarının hiç birine ulaşılamıyor. Burada bir kopukluk oluyor. Gece saat 3.30'da Van merkezden Muharrem evladımızın amcası arıyor, 'bir hastamız var Yalınca Köyü Çeli mezrasında hasta ile ilgili bilgi alabileceğimiz numara var mı? diyor. Sizde bilgi var mı? Bende bilgi yok. Hasta ile bilgi alınabilecek babanın telefonuna ne yazık ki ulaşılamıyor, iletişim kurulacak hiç bir telefona ulaşılamıyor. Yalınca Köyü'ne kadar yol açık, Çeli mezrası ile köy arasındaki 7 kilometre yol ise tamamen kapalı, paletli ambülansların gitmesine uygun değil, gece yolun açılması gerekir. Baba ile görüştüm, baba yalnız saat 18.30'da korucuya bilgi verebildiğini, bir daha telefon iletişimi kurulamadığını, gece 2.30'da da evladının vefat ettiğini ifade ediyor. Burada idari aksamalar var mıdır? Olabilir, anında soruşturma açtırdık, müfettişlerimiz orada."



Ambülans helikopterin gece uçma şansı olmadığı için gece mezraya gidilemediğini belirten Müezzinoğlu, bugün Van'da hamile annenin ambülansla alındığını ve Van Devlet Hastanesi'ne getirildiğini söyledi.

Partisinin önergesi üzerinde konuşan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Ülkede adalet yok, devlet çökmüş. Yargının olmadığı bir yerde kanunu niye çıkartıyorsunuz?" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, mahkemeye çağrılan oğlunu, savcılara güvenmediği gerekçesiyle göndermediğini savunan Genç, "ATV ve Sabah'ın alınması ile ilgili olarak 375 milyon dolar Halk Bankası'ndan, Vakıfbank'tan 350 milyon dolar ve Katar'dan da 350 milyon dolar alınıyor. 18 tane bakan ve Başbakan Katar'a gidiyor, neden gidiyor? Sonra ATV ve Sabah satılıyor. Nasıl satılıyor? Katar'ın hissesi ne oldu? Ortada lağım var, gelin bu pisliği temizleyelim. Hükümeti bu lağım bataklığından çıkartalım" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi de AA'nın yüzde 25'lik hissesinin Genel Müdüre nominal değer üzerinden 12 bin 800 TL karşılığında verildiğini öne sürdü.

AA'nın, mevcut yasa hükümlerinden muaf bir şekilde istediğini yapabilmesi için, 14 ayrı yasada muafiyet sağlandığını iddia eden Ekşi, "Büyük Atatürk tarafından kurulan milli bir değerin, kişilerin elinde, devletle genel müdür ortaklığı halinde sürmesine izin vermemenizi rica ediyorum" dedi.

Tasarının görüşmeleri 5. bölüm üzerinde sürüyor.

Haberin Devamı