Gazete Vatan Logo

‘Bakanlık teklifinde parti karar verir’

‘Bakanlık teklifinde  parti karar verir’

Seçim hükümeti için HDP’den teklif götürülecek isimlerden biri olduğu öne sürülen Mahmut Celadet Gaydalı, parti kararını işaret etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, seçim hükümetinde görev almasını istediği milletvekillerine tek tek teklifte bulunacağını açıklamasının ardından, hangi isimlerin düşünüldüğü yolunda spekülasyonlar yapılmaya başlandı. MHP ve CHP’nin hükümete üye vermeyeceklerini açıklarken, HDP ise kabineye katılma kararını duyurmuştu.

Kabineye üç üye verme hakkı olan HDP’ye hangi bakanlıkların düşeceği ve hangi milletvekillerine teklif götürüleceği merak konusu. Bu konuda birçok iddia var.

Gençlik, AB, Orman...

Dile getirilen iddialardan biri, HDP’ye MGK’da temsiliyeti olmayan bakanlıklar teklif edileceği. Gençlik ve Spor, Avrupa Birliği, Orman ve Su İşleri bakanlıklarının önerilebileceği belirtilirken, bu koltuklar için de Celal Doğan, Mithat Sancar, Leyla Zana, Ayhan Bilgen isimleri geçti. Son olarak, HDP’den yeni bir isim daha gündeme geldi. Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı.

Haberin Devamı

‘Parti karar verir’

Gaydalı, ortaya atılan iddia hakkında VATAN’ın sorusunu yanıtladı. Gaydalı, “Ben bir partinin milletvekiliyim. Partimizin grup kararı bunu bağlar. Benim kişisel olarak kabul etme veya reddetme lüksüm olamaz. Böyle bir şey gelişirse otururuz görüşürüz, parti grubu ne kararı verirse biz de o doğrultuda hareket ederiz” dedi.

Akil insanlar bakan olabilir
CHP ve MHP’lilerin kabul etmemesi durumunda 9 yeni ‘bağımsız’ bakan seçim hükümetinde yer alacak. Kulislerde 9 bakanın nasıl belirleneceği merak konusu olurken, Ak Parti kurmayları, ‘akil insanlar komisyonu’nda yer alan 1-2 ismin de kabineye alınabileceği ve böylece de Doğu ve Güneydoğulu seçmene mesaj verilebileceği ifade ediliyor. 1 veya en fazla 2 bakanlıkta da müsteşara da görev verilebileceği ifade ediliyor.