Gazete Vatan Logo

Bakan amigolara taş çıkardı!

Eline mikrofonu alan Ulaştırma Bakanı kendinden geçti

Bakan amigolara taş çıkardı!

Türk Milli Takımı'nın Sırbistan'ı yendiği maçın sonunda eline mikrofonu alan Ulaştırma Bakanı kendinden geçti.

Dünya Basketbol Şampiyonası Yarı Final maçında, Türk Milli Takımı'nın Sırbistan'ı 83-82'lik skorla yenerek adını finale yazdırmasıyla birlikte Ulaştırma Bakanı Binali Yıdırım, eline aldığı bir mikrofonla “ Erzincan sizinle gurur duyuyor, Türkiye sizinle gurur duyuyor” tezahüratları eşliğinde Erzincanlıların coşkusuna ortak oldu.

Ramazan Bayramı ve refarandum oylaması nedeniyle Erzincan'da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu gece 12 Dev Adam'ın zaferini coşkuyla kutladı. Erzincanlılar, maçı Cumhuriyet alanına kurulan dev ekranda izlerken, maçın son saniyelerinde alana gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , maçın millilerin zaferiyle sona ermesinin ardından coşkusunu meydanda toplanan hemşehrileriyle paylaştı. Mikrofonu eline alan Bakan Yıldırım, ‘Erzincan sizinle gurur duyuyor, Türkiye sizinle gurur duyuyor’ diyerek 12 Dev Adam'a tezahüratta bulundu.
Bakan Yıldırım, meydandaki kalabalığı rahat görebilmek için sandalye üzerine çıkarak sevincini vatandaşlarla paylaşırken yaptığı konuşmada, ‘12 dev adamın tarih yazdığını’ ifade etti. Yıldırım, “Türkiye, sporcularımızla gurur duyuyor. Sıradaki gelsin, sıradaki gelsin. Yarın akşam da buradayız, çifte bayram var. Çifte bayram var Erzincan'da” dedi. Bakan Yıldırım daha sonra ‘kırmızı, beyaz, en büyük Türkiye’ tezahüratı yaptı. Bakan Yıldırım, DHA mikrofonlarına yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirterek, “Erzincan çok mutlu, 72 milyon çok sevinçli. Dünya devlerini birer birer deviren basketbolcularımızı, 12 Dev Adam'ı yürekten kutluyoruz. Onlara finalde başarılar diliyorum” dedi.

Final için tahmininin sorulması üzerine Bakan Yıldırım, “Biz final oynadığımız zaman tahminleri alt üst ederiz. Kimse en büyük benim demesin. Büyüğün de büyüğü vardır. Her şeyden büyük Cenab-ı Hak'tır. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Erzincanlılar, milli takımın zaferini şehir içinde düzenledikleri konvoylarla kutladı.

Haberin Devamı