Gazete Vatan Logo

Bahçeli kendisini ülkücülere gösterdi

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 12 Ekim'deki MHP 7. Kongresi'nde yeniden seçilip seçilmeyeceği belli olmaz ama Erciyes'te bol bol oksijen ve moral depoladığı kesin

On dokuz gün süren yazı dizimizde "Nereye gitti bu ülkücüler?" diye sormuştuk. Kayseri'de, Erciyes'teki 2215 rakımlı Tekir Yaylası'nda çok sayıda ülkücü bizi tanıdı, etrafa yayılmış çadırları ve ortalıktaki binlerce ülkücüyü gösterip sorumuza soruyla cevap verdiler: "Gördünüz mü, nereye gitmiş ülkücüler?"
Daha önce Alparslan Türkeş'in katıldığı 1994 ve 1996 Zafer kurultaylarını izlemiştim. Bu yıl ondördücüsü düzenlenen kurultayda katılımın Türkeş'li olanların gerisine düştüğü söylenemez. Cuma gecesi, jandarmanın tespitlerine göre 2 bin çadır kurulmuş durumdaydı, dün bunlara yenilerinin eklendiğine tanık olduk. Dün gece yapılan Ferdi Tayfur konserini Kayseri ve ilçelerinden izlemeye gelenlerle birlikte katılım onbinlerle ifade edilir oldu. Bugün sabah yapılacak olan Orhan Hakalmaz, Mustafa Yıldızdoğan konserleri ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasının da yoğun bir ilgi görmesi bekleniyor.

'Neredeler' sorusuna cevap
Bu yılki kurultayın ülkücü hareket için ayrı bir anlamı var. Çünkü 3 Kasım seçimlerinin ana mağluplarından olan MHP, o tarihten itibaren belki de ilk kez kendini gösteriyor, gücünü tartıyor, yani "neredeler?" sorusunun cevabını veriyor. Ve Zafer kurultayı, bir başka kurultay, 12 Ekim'de yapılacak MHP 7. Kongresi öncesi ülkücü tabanın nabzını tutma imkanı sağlıyor. Fakat ilginç husus var: 2 Ekim'in adaylarından sadece Devlet Bahçeli burada, o da adaylığını henüz resmen açıklamış değil. Bahçeli'nin Koray Aydın, Ramiz Ongun, Muharrem Şemsek gibi güçlü rakiplerinden hiçbiri Erciyes'e gelmedi. Sadece Aydın'ın katılma ihtimali olduğu söyleniyordu ama eski Bayındırlık Bakanı'nın son kararı katılmama yolunda oldu. Diğer adayların yokluğu Erciyes'i kongrenin provası olmaktan çıkarıyor ama bu Bahçeli'nin gövde gösterisi yapmasına engel değil. MHP Genel Merkezi ve onunla paralel çalışan Ülkü Ocakları'nın bu amaçla çok yoğun hazırlıklar yaptıkları gözleniyor. Ülkü Ocakları Başkanı Atilla Kaya, Alişan Satılmış ve Suat Başaran gibi kurmaylarla birlikte, açık bir şekilde destekledikleri Bahçeli için tüm teşkilatlarını harekete geçirmiş. Ama organizasyonun yükü Kayseri MHP ile Ülkü Ocağı'nın sırtında. Malatya, Erzurum, Niğde, Karaman, Aksaray, Tarsus gibi MHP'li belediyeler de organizasyona birtakım katkılarda bulunuyorlar. Katılım daha çok îç ve Doğu Anadolu illerinden. Bununla birlikte yurtdışından gelenlere bile raslanıyor. Bahçeli yeniden seçilir mi belli olmaz ama Erciyes'te kongre için bol bol oksijen ve moral depoladığı kesin.

Haberin Devamı