Gazete Vatan Logo

Bağımsız aday ‘Ankaralı Namık’a 2 yıl hapis istemi

Seçimlerde bağımsız aday olan türkücü Namık Uğurlu hakkında, alkollü olarak kullandığı aracıyla Başbakan’ın konvoyuna girdiği iddiasıyla dava açıldı

22 Temmuz seçimlerinde bağımsız aday olan, “Ankaralı Namık” olarak tanınan türkücü Namık Uğurlu hakkında, seçim öncesi alkollü halde kullandığı plakasız aracıyla Başbakan Erdoğan’ın konvoyuna girmeye çalışarak “Trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü” iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Özercan tarafından hazırlanan iddianamede, 10 Temmuz’da Cihangir Caddesi kavşağında üzerinde plakası olmayan Namık Uğurlu’nun kullandığı araçla, Başbakanlık konvoyunu tehlikeye düşürdüğüne dair Başbakanlık İstihbarat polisinin ihbarı ile harekete geçildiği belirtildi. İrfan Baştuğ Caddesi üzerinde aracın polisler tarafından durdurulduğu kaydedilen iddianamede, şoför mahallinde araçtan çıkan Uğurlu’nun Adli Tıp Kurumu raporuna göre 100 promil alkollü olduğunun tespit edildiği vurgulandı.

’Ben kullanıyorum’
İddianamede, Uğurlu’nun kullandığı aracın arka tarafından çıkan Selçuk Civil adlı kişinin ise kendisini Uğurlu’nun şoförü olarak tanıttığı ve aracı keandisinin kullandığını söylediği belirtildi. Israrla aracı kendisinin kullandığını iddia eden Civil’in yanısıra Uğurlu ve aynı araçta bulunan Serpil adlı kadının da bu yönde ifade verdiği anlatıldı. İddianamede, bu ifadelere rağmen, tutanaklar ve tüm soruşturma evrakı kapsamında Civil’in Uğurlu’yu kurtarmak amacıyla bu yönde ifade verdiğinin anlaşıldığı kaydedildi. İddianamede, kamuoyunda “Ankaralı Namık” olarak tanınan Uğurlu hakkında TCK’nın 179-1-2. maddesi uyarınca “Trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü” iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

‘Ankaralı Namık’ın maceraları

Haberin Devamı