Gazete Vatan Logo

‘Azledilmeyi beklemek doğru değildi’

‘Azledilmeyi beklemek doğru değildi’

Kalkınma Bakanlığı’ndan istifa eden Müslüm Doğan, “Tam da deşifre etmenin zamanı olduğu için istifa ettik” dedi.

Bakanlık görevinden AB Bakanı Ali Haydar Konca ile birlikte istifa eden eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Varto’da mezarlık, cemevi ve caminin tahrip edilmesinin istifa kararlarını hızlandırdığını belirtirken, Şırnak Valisi’nin de telefonlarına çıkmadığını söyledi. Önceki gün İMC TV’de Gündem Müzakere programında istifalarını değerlendiren Doğan, Bakanlar Kurulu’nda eleştirilerini medenice dile getirdiklerini anlattı. Doğan, özetle şunları söyledi:

Şırnak Valisi’ne tepki

“Özellikle Şırnak Valisi ile ilgili eleştirilerimiz oldu. Başka eleştirilerimiz de oldu. Biz halkın değerleri üzerine yapılan saldırılara, halkımıza yapılan şiddet sarmalı içerisine alınmaya çalışılan, hükümet ve devlet politikasına karşı olduğumuz için orada durmayacağımızı, deşifre edilmesi gerekitiğini düşündüğümüz için, tam da deşifre edilmenin zamanı olduğu için hükümetten istifa ettik. Azledilme meselesini beklemek çok doğru bir şey değil. Çünkü halkımız artık bu saldırılara karşı, hükümetin siyasetine karşı, devletin bu şiddet sarmalına halkımızı içine sarmasına artık bir dur demesidir.”

Haberin Devamı

Topçu’ya ‘O şahıs’ dedi
Doğan, HDP’li iki bakanın azledilmesini isteyen Bakan Yalçın Topçu’ya ilişkin “Irkçı şoven söylemlerde bulunan, bir yerde çalışma arkadaşım diyeceğim ama içimden de çok fazla gelmiyor. Yine de Bakanlar Kurulu üyesi diyeyim, ismini burada anmayayım. Çok ağır şekilde son Bakanlar Kurulu’nda da eleştirdik. İki kez üst üste eleştirdik. Bu şahıs bize hiçbir cevap da veremedi. Bir kelime bile bana söyleyemedi” dedi.