Gazete Vatan Logo

Avrupa’ya HDP için yanıt: Umurumda değil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dokunulmazlıklar üzerinden Meclise, devlete, millete, yargıya meydan okuyan, hatta hakaret eden bu densizlerin amacı Türkiye’yi uluslararası alanda sıkıntıya sokmaktır. Benim uluslararası bu saldırılardan en ufak bir korkum, endişem yoktur

Avrupa’ya HDP için yanıt: Umurumda değil!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Üsküdar’da düzenlenen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fahri Doktora Tevdi törenine katıldı. Erdoğan buradaki konuşmasında HDP’lilerin tutuklanması ve Avrupa’dan gelen tepkilerle ilgili mesajlar verdi. “Eğer siz milletvekili gibi değil de terörist gibi davranırsanız terörist muamelesi görürsünüz” diyen Erdoğan özetle şöyle konuştu:

‘Burayla yetinmediler...’

Terör örgütü PKK’nın parlamentoda uzantıları var. Biz bu işin önünü açtık. Bunlar varsınlar parlamentoda mücadelelerini sürdürsünler. Ne yazık ki bunlar burayla yetinmediler. 7 Haziran’da hatırlayın, 80 milletvekili yakaladılar. Tamam işte 80 milletvekili, bak hadi otur da parlamentoda işine bak. Yok... 80 milletvekilini aldıkları günün ertesinde Diyarbakır’da halkı sokağa davet ettiler ve 50 kişinin ölümüne neden oldular.

‘Bunları sollarız’

Dokunulmazlıklar üzerinden meclise, devlete, millete, yargıya meydan okuyan, hatta hakaret eden bu densizlerin amacı Türkiye’yi uluslararası alanda sıkıntıya sokmaktır. Benim uluslararası bu saldırılardan en ufak bir korkum, endişem yoktur. Benim için aslonan milletimdir. Milletim ne diyor. 53 sene Türkiye’yi Avrupa Birliği kapısında bekleten Batı’dan biz ne bekleyeceğiz? Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Biz çalışalım inanın bunları sollayıp geçeriz.

Haberin Devamı

‘Saygı duyacaksın’

En son işte yaşanan olaylarda Avrupalı bakanlar Türkiye’ye hücum ediyorlar, buraya gelip gidiyorlar. Ne olacak yani, gelip gidecekseniz. Buradaki kararı mı değiştireceksiniz. Burada hukuk var. Biz bunlara bir şey söylediğimiz zaman diyorlar ki ‘Biz hukuk devletiyiz, dolayısıyla biz hukuka müdahale edemeyiz.’ E bizdeki hukuk, guguk mu? Sen nasıl saygı istiyorsan bize de saygı duyacaksın. Kusura bakma.

‘Teröre yataklık yapıyor’

Avrupa, birlik olarak PKK’yı terör örgütü ilan etmesine rağmen şu anda teröre yataklık yapmaktadır. Çok açık net. Bizler onların bu yaklaşım tarzına karşı somut güvenlik anlayışımızı değiştirmeyeceğiz. Tarihlerini iyi biliyoruz onların. 14 yıllık başbakanlık cumhurbaşkanlığı dönemimde çok iyi tanıdım onları. Artık hücrelerini okuyorum. Onlar bana diktatör demiş hiç umurumda değil. Milletim ne diyor?

Haberin Devamı

‘Kuzu kuzu gidip cezamızı çektik’

“Bu ülkede hiç kimse layüsel değildir. Hiç kimse kendisini hukukun üstünde, dışında, sağında, solunda göremez. 1999 yılında hakkımdaki hapis kararı kesinleştiğinde kuzu kuzu Pınarhisar Cezaevi’ne gidip cezamızı çektik. Bağırıp çağırıp şov yapmadık.”

‘PKK’ya siz silah verdiniz’

“PKK’da yakaladığımız silahların hemen hepsi Batı ülkelerinin silahları. Artık ağır silahlar da ele geçirmeye başladık. ‘Irak’taki koalisyon güçlerine vermiştik oradan aldılar herhalde’ diyorlar. Ya kimi kandırıyorsunuz siz verdiniz işte. Karşımızdakilerin kafalarının ardındaki niyetleri bilmiyor değiliz. Belçika’daki bir mahkeme nihayet ağzındaki baklayı çıkartmış. PKK’yı terör örgütü değil de silahlı mücadele olarak görmüş. Yarın ülkemde yakalanmış bunların aradığı bir terörist olursa ve bunu da bizden isterlerse bizim vereceğimiz cevap ne olacak? Onu da onlar düşünsün. Siz mi böyle yapıyorsunuz aynıyla cevap veriyoruz.”

Haberin Devamı

‘Çok güldüm’

“Batıdan gelen tepkileri görüyoruz. Rahatsız olanlar mı hatta derinden kaygılı olanlar mı ararsınız. Türkiye’nin demokrasiden uzaklaştırıldığını AB ilkelerine sırtını döndüğünü söyleyenler mi ararsınız? Batının siyasetçileri böyle söyler de medyası geri kalır mı? Onlar da Allah ne verdiyse deyip döşenmişler. Obama benzetmesine çok güldüğümü söylemek isterim.”