Gazete Vatan Logo

‘Askerler gelebilir direnmeyin’ demiş

15 Temmuz’da askerleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne alan Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç, darbecilerin geleceğini çok önceden biliyormuş

‘Askerler gelebilir direnmeyin’ demiş

FETÖ’nün 15 Temmuz kalkışması sırasında İstanbul’da darbecilerle iş birliği yaptığı öne sürülen eski AFAD İstanbul İl Müdürü Gökay Atilla Bostan, İstanbul Büyükşehir Belediye binasını işgal eden darbeci askerlere yardım ettiği tespit edilen eski Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç ile darbeci askerlere yemek hazırlattığı belirlenen eski Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Müdürlüğü Yöneticisi Ömer Tunç hakkında hazırlanan iddianamedeki bilgiler dikkat çekti.

Albayla 10 dakika

İddianamede Mehmet Tunç’un şoförü Adem Koç ifadesi yer aldı. Koç, Tunç ile eski Kurmay Yarbay Mustafa Kubilay’ın 10 dakika baş başa görüştüklerini anlattı. Koç, Tunç’un “Emrinizdeyim” ifadesini kullandığını söyledi. İddianamede, darbeci albaylardan Müslüm Kaya’nın da Tunç için ‘Yurtta Sulh’ isimli WhatsApp grubunda “Belediyeden yüksek seviyedeki Mehmet Tunç Bey itaat ediyor” mesajı geçtiği kaydedildi.

İddianameye göre, Mehmet Tunç’un 22.44 sularında İstanbul Büyükşehir Belediye binasına giriş yaptı, özel güvenlik personelleriyle konuştuktan sonra odasına çıktı. Bir süre sonra tekrar çalışanların yanına inan Tunç’un “Askerler gelebilir, mukavemet göstermeyin, siz karışmayın her şey kontrolumda” dediği belirtildi. Mehmet Tunç ve oğlu Ömer Tunç’un darbecilerle işbirliği içinde olduğu ortaya çıkmış, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bu iki hain maalesef beni sırtımdan bıçakladı” demişti.

Haberin Devamı