Gazete Vatan Logo

Askeri casusluk davasına konu oldu!

Tutuklu sanık Üsteğmen Burak Çetin'den ilginç savunma...

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Askeri Casusluk ve Şantaj davasında ilginç bir savunma yapıldı. Tutuklu sanık Üsteğmen Burak Çetin rus Rus ajan Anna Chapman'ın yakalanma görüntülerini izletti. Çetin ajan bizim gibi değil böyle yakalanır diye savunma yaptı.

Askeri Casusluk ve Şantaj Davası'nda mahkeme heyeti Astsubay Ali Haydar Eser ve TUBİTAK görevlisi Merdan Metin'in yaptırım miktarı ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi. Tutuklu sanıklardan Üsteğmen Burak Çetin savunmasının sonunda projeksiyon aleti kullanarak mahkeme heyetine Rus Ajan Anna Chap'nın yakalanması görüntülerini izletti.



Muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin yargılandığı 'Askeri Casusluk ve Şantaj Davası'na bugün devam edildi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 13'ü tutuklu 56 sanık yargılanıyor. Duruşmaya 13 tutuklu sanık ile 10 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada müşteki emekli Tuğamiral Türker Ertürk dinlenildi. Türker Ertürk'ün dinlenmesinin ardından bazı sanıklar söz aldı.

RUS AJAN DAVAYA KONU OLDU

Tutuklu sanıklardan Üsteğmen Burak Çetin savunmasının sonunda projeksiyon aleti kullanarak mahkeme heyetine Rus Ajan Anna Chap'nın yakalanması görüntülerini izletti. Görüntülerin ardından konuşan Çetin, "İşte casusluk böyle olur. Casus da böyle yakalanır" dedi. Diğer tutuklu sanık Üsteğmen Deniz Mehmet Irak ise fuhuş yapmakla yargılandıklarını ancak şikayetçi olan veya sanık olan bir kadının olmadığını söyleyerek, "Benim onurum çalındı. Bana onurumu geri verin. Ben vatana ihanet etmedim. Ben vatan kelimesini Mustafa Kemal Atatürk'ten öğrendim. Vatana ihanet kelimesini zul sayarım." dedi.

SAVCI 4 TAHLİYE İSTEDİ

Görüşü sorulan duruşma savcısı Celal Kara, tutuklu sanıklardan Deniz Mehmet Irak, Burak Çetin, Merdan Metin ve Ekrem Saltuk Baysal'ın tahliye edilmesini talep etti.

2 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından açıkladığı kararla, Astsubay Ali Haydar Eser ve TUBİTAK görevlisi Merdan Metin'in yaptırım miktarı ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi. Son tahliyelerle birlikte dava kapsamında 11 tutuklu sanık kaldı. Duruşma 15 Şubat'a ertelendi.

Haberin Devamı