Gazete Vatan Logo

Asansör 32. kattan yere çakıldı!

Ali Sami Yen Stadı'nın arazisi üzerine yapılan inşaat asansörü 32. kattan zemine çakılırken, 10 işçi yaşamını yitirdi

Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan rezidans inşaatında işçileri taşıyan asansör 32. kattan zemine çakıldı. Olayda 10 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. İşçilerin cenazeleri Şişli Etfal Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay yerinde ekiplerin kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kaza saat 20.00'da meydana geldi. İnşaatı devam eden 36 katlı binanın 32. katında duran asansör henüz belirlenemeyen bir nedenle içinde işçiler varken zemine düştü.

Olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ile AFAD ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. İnşaatta çalışan işçiler ise asansörlerin bakımsız olduğunu iddia etti.

VALİ MUTLU'DAN YENİ AÇIKLAMA: 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Mecidiyeköy'deki 10 işçinin öldüğü kazaya ilişkin 8 kişinin gözaltında olduğunu belirtti. Vali Mutlu olay yerinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Vali Mutlu şunları söyledi:
"Güvenlik tedbirlerini sonuna kadar almak zorundayız. Tedbirler konusunda neyin eksik olduğunu çok ciddi bir şekilde sorgulamamız gerekiyor. 32. kattan bir düşme var. Çalışmayı itfaiye ekiplerimiz çok kısada bitirecekler. İşçilerin ve inşaat malzemelerinin aynı asansör içinde oldukları net. Çalışma saatleri itbariyle hafta sonu saat 19.00'a kadar çalışmanın bitirilmiş olması gerekiyordu; ama itfaiyamize gelen ihbar 19.45'tir.
8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Bütün bunlar incelenecek, değerlendirilecektir. İş güvenliği yönünden 8 kişi gözaltına alınmıştır. Adli makamlar ihtiyaç duyarlarsa kendileri açıklama yapacaktır. Şirketten şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmış değildir."

Haberin Devamı

SARIGÜL'DEN AÇIKLAMA
Mecidiyeköy’de asansör kazasının meydana geldiği rezidans inşaatına gelerek bilgi alan Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül, olayla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi. Sarıgül şunları söyledi:
“Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Kardeşlerimizi, emekçi kardeşlerimizi taşıyan asansörün aşağıya düşmesi neticesinde olan bir hadise. Şu anda gerek belediyemiz olarak, belediyemiz sağlık ekipleri, büyükşehir itfaiye, AKUT ve polis koordineli olarak çalışıyoruz. Şu anda cesetlerle yani vefat eden kardeşlerimizin tam olarak sayısını belirlemek üzere yoğun bir şekilde içeride çalışmalar var. Biz de belediyemiz olarak herhangi bir aksaklık var mı yok mu onlarla ilgili geniş çaplı araştırmalarımıza devam ediyoruz. Şu an ölen emekçi kardeşimizin sayısı iki ama bunun bir veya iki tane daha artabileceğini içerideki arkadaşlardan aldığımız bilgi neticesinde söyleyebiliriz. Biz Şişli Belediyesi olarak bütün ekiplerimizle sabaha kadar çalışmaların başında olacağız. Bir iki saat sonra tüm neticeyi kamuoyuyla paylaşacağız,“
CENAZELER HASTANE MORGUNA GETİRİLDİ
Mecidiyeköy'de inşaat alanındaki asansörün 32. kattan zemine çakılmasının ardından, hayatını kaybeden işçiler ambulanslarla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirildi.
Mecidiyeköy’de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan inşaatın asansörünün 32. kattan zemine çakılmasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İnşaat alanından çıkartılan bazı işçiler, ambulanslarla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Olay yerinden ayrılan 3 ambulansın hastanenin arka kısmındaki hastane morguna yaklaştırıldığı görüldü. Hayatını kaybeden işçilerin ambulanstan indirildiği sırada, önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri basın mensuplarının görüntü almasına izin vermedi.
İnşaatı devam eden 36 katlı binada geçen ay da bir yangın meydana gelmişti.

Haberin Devamı