Gazete Vatan Logo

Araç sorgulama ve hasar kaydı bilgilerinize nereden ulaşacaksınız?

Araç sorgulamanıza ve hasar kaydı bilgilerinize internet üzerinden online olarak ulaşabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

Araç sorgulama ve hasar kaydı bilgilerinize nereden ulaşacaksınız?

Dijital hizmetlerin yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde artık çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde kamu işlemlerini de gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. İnternet hız ve kolaylığında sadece dakikalar içerisinde kamu işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle günümüzün modern teknolojisi ile birlikte internete kolay bir şekilde erişim sağlanabilmesi ve en önemlisi de internetin yaşamın her alanında erişilebilir ve kullanılabilir olması dijital dünyada yer alan hizmetlerin zenginleşmesine ve daha geniş kapsamlara ulaşmasına yol açıyor. Günümüzün gelişen ve büyüyen Türkiye’sinde internet altyapısını en aktif şekilde kullanmakta olan devlet kurumları arasında yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platform üzerinde yer alan online araç sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından en sık ve en yoğun şekilde kullanılıyor. Böylelikle artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde bir aracın çalıntı olup, olmadığını ve diğer tüm resmi bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara sunulan bu online plaka sorgulama hizmeti, vatandaşın alacağı aracın çalıntı çıkması durumunda yaşayacağı maddi ve manevi mağduriyetlerin önüne geçilebilmesine yardımcı oluyor ki bu sayede araç ticaretlerinde çok daha güvenli işlem fırsatına sahip olunabiliyor. Bu nedenle de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan dijital kamu hizmet uygulamaları arasında kendisine yer buluyor. Ayrıca araç ticaretlerinde vatandaşların karşı karşıya kaldıkları bir diğer önem sorunların başında ise aracın hasar bilgisinin doğru olmaması veya eksik olmasıdır. Bu duruma aracın trafiğe çıkışına engel olabileceği gibi aynı zamanda da maddi ve manevi zararlara da yol açabiliyor. Hayati risk taşıyan kazalara da mahal verebilecek bu duruma ilişkin olarak internet üzerinde Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti bulunuyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar internet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin online sorgulamalarını kullanarak, araç ticaretlerinde daha güvenli işlemler yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle günümüz modern teknolojisi ile birlikte internete son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilen vatandaş, internette bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmetini e-Devlet sisteminden günün her saatinde ve internete erişim sağlayabildiği her yerden kullanarak, araca ilişkin yasal bilgileri alabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemindeki Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için vatandaşların öncelikli olarak güvenli işlem dolayısıyla kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen sanal devlet portalı e-Devlet sistemine kolay bir şekilde sisteme giriş sayfasından giriş yapılabiliyor. Bu sayfa içerisinde giriş işlemleri için ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘elektronik imza ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisinin kullanılması gerekiyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinde vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama sayfasından sadece araç plaka bilgisini girerek, aracın tüm yasal ve resmi bilgilerine internet hız ve kolaylığında ulaşabiliyor. Dijital platform üzerinde bulunan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmi web sayfasında yer alan online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ise vatandaşların araca ilişkin tüm güncel, yasal ve ayrıntılı kaza tespit tutanağı bilgilerini inceleyebilme şansı sağlıyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasında yer alan online hizmetler kategorisinden erişim sağlanabilen ‘Kaza Tespit Tutanağı’ ekranından gerçekleştirilebilen bu hasar bilgisi sorgulama işlemi için 3 farklı sorgulama yönteminden herhangi birisi kullanılabiliyor. Vatandaşlar bu kapsamda plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası bilgileri ile araç hasar bilgisini sorgulayabiliyor. Vatandaşlar cep telefonlarından SGBM mobil tramer sorgulama hizmetinden de yararlanarak, araç hasar bilgisine birkaç dakika içerisinde ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. Bu sayede artık araç hasar bilgisinden kaynaklanabilecek ticaret sorunlarının ve mağduriyetlerinin tamamıyla önüne en kolay biçimde geçilebilmesi sağlanıyor. Sağladığı avantajlar ve yeni nesil imkanlar nedeni ile hem Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hem de Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet üzerinde yer alan bu online sorgulama hizmeti vatandaş tarafından sıklıkla kullanılıyor.

Haberin Devamı