Gazete Vatan Logo

AÖF sınavları ne zaman yapılacak?

15 Nisan ve 16 Nisan 2017 tarihlerinde yapılması planlanan AÖF 2017 vize sınavları, gerçekleştirilecek referandum nedeni ile ertelenmişti. Peki AÖF vize sınavları hangi tarihte yapılacak? Açık uçlu sorular nasıl olacak? Sınav ile ilgili gelişmeler haberimizde!

AÖF sınavları ne zaman yapılacak?

16 Nisan’da yapılacak olan AÖF sınavları yine Nisan ayı içerisinde ileri bir tarihe ertelenmişti.

AÖF Vize Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

2017 yılı AÖF bahar döneminde yapılacak olan vize sınavları, 29 Nisan ve 30 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF Sınav Tarihleri

16 Nisan halk oylaması nedeniyle ertelenmiş olan sınavların tarihleri aşağıdaki gibidir;

Bahar dönemi vize/ara sınavları 29 Nisan ve 30 Nisan 2017

Bahar dönemi dönem sonu/final sınavları 3 Haziran ve 4 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

2016-2017 öğretim yılında yapılacak olan üç ders sınavının tarihi ise 22 Temmuz 2017 olarak belirlendi.

AÖF Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

29 Nisan ve 30 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan AÖF vize sınavları için adayların sınava girecekleri yerler sınav tarihinden bir hafta önce açıklanacaktır. İnternet üzerinden ilan edilecek olan sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar, kullanıcı bilgilerini kullanıp sisteme giriş yaparak öğrenebileceklerdir ve sınav giriş belgelerinin çıktısını alabileceklerdir.

Haberin Devamı

Açık Uçlu Sorularla İlgili En Çok Merak Edilenler

Bu yıl Açıköğretim Fakültesi sınavlarında öğrencilere ilk defa açık uçlu sorular sorulacak. İlk defa sorulacak olan sorular, sınava girecek öğrenciler tarafından merak ediliyor.

Sınav bu yıl 4 farklı programda yer alan dersler için sorulacaktır. Bu dersler Sosyoloji, Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih programlarıdır. Bu programların da sadece birer dersi için bir soru sorulacaktır. Felsefe programında Çağdaş Felsefe dersinde, Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı dersinde, Tarih programında Hukuk Tarihi dersinde ve Sosyoloji programında da Türk Sosyologları dersinde açık uçlu sorular yer alacaktır.

Cevap Kağıtlarının Puanlaması Nasıl Yapılacak?

Puanlama işlemi, komisyon üyeleri tarafından ortak kararlar ile hazırlanmış olan dereceli puanlama anahtarına göre yapılacaktır. Aday tarafından cevap kağıdına yazılan ve istenilen bilgi dışında kalan yorumlar değerlendirmeye alınmayacak ve puanlama işlemi yapılmayacaktır. Açık uçlu sorular öğrencilerin bilgilerini hangi derecede ifade edebileceklerine bağlı şekilde 5 seviyede puanlanacaktır. Açık uçlu bir soru için alınabilecek en yüksek puan, iki tane seçmeli sorudan alınabilecek puana eş değer olacaktır.

Haberin Devamı

Sınavın Geçerlilik ve Güvenirliği Nasıl Sağlanacak?

Sınavın güvenirliğini sağlamak için her bir cevap kağıdı en az 2 puanlayıcı tarafından puanlanacaktır ve sınav esnasında genel sınav kurallarına uyulacaktır. Sınavın geçerliliğini sağlamak için ise, komisyon üyeleri soruları oluşturma aşamasında sınavın kapsam geçerliliğini sağlayabilecek nitelikte sorular hazırlayacaktır. Sınav sonuçlarının açıklanma süresi ise daha önceki yıllarda yapılan sınav süreçleri ile aynı şekilde işleyecektir.

Üç Ders Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, 3 dersten kalmaları durumunda ve bu 3 dersi geçmeleri halinde mezun olabilecek olan öğrenciler için 3 ders sınav hakkı tanınmaktadır.

Haberin Devamı

Üç ders sınavına girmek için de öğrencinin başarısız bulunduğu üç ders için güz ya da bahar döneminde kayıtlarını yapmış olması gereklidir. Anadolu Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden yapılmış olan açıklamaya göre, ders notları DZ ya da YZ olan öğrenciler üç ders sınavına giremezler. Öğrencilerin girecekleri üç ders sınavından alacakları puanlar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci değerlendirme sistemi esaslarına göre yapılacaktır. Yurt dışı programları çerçevesinde Anadolu Üniversitesi öğrencisi olanlar da üç ders sınavına 13 Ağustos 2017 tarihinde gireceklerdir.