Gazete Vatan Logo

AÖF sınavları ne zaman yapılacak?

AÖF 2017 bahar dönemi vize sınavları, 15-16 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecekti ancak yapılacak olan referandumdan dolayı ertelendi. Peki AÖF sınavları ne zaman yapılacak? Sınav ile ilgili detaylar haberimizde!

AÖF sınavları ne zaman yapılacak?

Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olan milyonlarca aday, AÖF vize sınavlarının yapılması için gün sayıyor.

AÖF Vize Sınavları Ne Zaman?

AÖF bahar dönemi vize sınavları, yapılacak olan referandum nedeniyle ileri bir tarihe alınmıştı. 15 Nisan ve 16 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan AÖF vize sınavları, 16 Nisan’ın referandum tarihi olarak belirlenmesinin ardından 29 Nisan ve 30 Nisan 2017 tarihlerine ertelendi.

AÖF SINAV GİRİŞ YERİ ÖĞRENME VE DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF Sınav Tarihleri

Referandumdan dolayı yenilenen tarihleri ile sınavlar aşağıdaki tarihlerde yapılacaktır;

Bahar dönemi ara sınavları: 29 ve 30 Nisan 2017

Bahar dönemi dönem sonu sınavları: 3 ve 4 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

2016-2017 öğretim yılı üç ders sınavı ise 22 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir.

AÖF Sınav giriş yerleri ne zaman açıklanır?

29 Nisan ve 30 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AÖF vize sınavları için, adayların giriş yerleri sınav tarihinden bir hafta önce internet üzerinden ilan edilecektir. Adaylar, kullanıcı bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapıp sınav giriş belgelerini temin edebileceklerdir.

Haberin Devamı

AÖF Sınavlarında Açık Uçlu Sorular Sorulacak!

AÖF sınavlarında sorulacak olan açık uçlu sorular ile ilgili olarak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan bir takım açıklamalarda bulundu. Yaklaşık olarak bir senedir süren yoğun çalışma sonucunda, 2016-2017 öğretim yılında bahar dönemi itibariyle açıköğretim sisteminde bulunan bazı derslerin sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanı sıra kısa cevaplı ve açık uçlu soruların da sorulacağını belirtti. Yapılan değişiklik kapsamında ilk uygulama, Açıköğretim Fakültesi’nin 4 programı ve 4 dersinde başlatılacaktır. Bu dört program; Sosyoloji , Felsefe, Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı programlarıdır. Sosyoloji programında Türk Sosyologları dersi, Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı dersi, Tarih programında Hukuk Tarihi dersi ve Felsefe programında Çağdaş Felsefe dersinin yapılacak olan ara sınavlarında sorulacak olan çoktan seçmeli soruların yanı sıra 2 tane kısa cevaplı ve 1 tane de açık uçlu soru sorulacaktır.

Haberin Devamı

Kısa cevaplı ve açık uçlu soruların değerlendirme işlemleri yapılırken, öğrencilere ait olan cevap kağıtları alanında uzman olan en az iki farklı puanlayıcıya gidecektir. Bu puanlayıcılar, daha önceden hazırlanmış olan standart puanlama anahtarlarına göre de her bir soruya puan verecektir. Kısa cevaplı olarak sorulacak olan sorular için bu puanlar doğru ya da yanlış olarak değerlendirilecektir. Sorulacak olan açık uçlu sorular ise öğrencilerin bilgilerini ne derecede ifade edebildiklerine bağlı olarak 5 düzeyde puanlanacaktır. Açık uçlu bir sorudan alınabilecek olan en yüksek puan, iki tane seçmeli sorunun puan değerine eş olacaktır.

Üç Ders Sınavı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olanların, 3 tane dersten kalmaları ve bu dersleri vermeleri halinde mezun olabilecek olan adaylar için 3 ders sınavı yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Üç ders sınavına girebilmek için, öğrencinin başarısız olduğu üç ders için güz ya da yaz dönemi kayıtlarının olması gerekmektedir. Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesi üzerinden yapılmış olan duyuruya göre, ders notları DZ veya YZ olan öğrenciler 3 ders sınavına giremezler. Öğrencilerin 3 ders sınavından alacak oldukları puanlar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme sistemindeki esaslara göre yapılacaktır. Yurt dışı programı çerçevesinde Anadolu Üniversitesi’ne kayıtlı olan öğrenciler için üç ders sınavı da 13 Ağustos 2017 tarihinde yapılacaktır.