Gazete Vatan Logo

‘Anayasaya tıpış tıpış uyacaksın’

‘Ülkemizi Böldürmeyeceğiz’ adlı ilk mitingini Adana’da yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a seslenerek “Tıpış tıpış o anayasaya uyacaksın. Bu ülkenin çimentosu laikliktir” dedi

‘Anayasaya tıpış tıpış uyacaksın’

CHP’nin ‘Ülkemizi Böldürmeyeceğiz’ adlı ilk mitingi Adana’da yapıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, miting sırasında ülkücülerin açtığı pankarta ‘Aramızda ülkücüler de var. Onlar da Başkanlığa karşıyız diyorlar’ diyerek karşılık verdi. Adana’daki mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle: “15 Temmuz’da darbe girişiminde linç edilen askerlerin hesabını soracağız. Sen komutandan hesap sormuyorsun, erden erbaştan hesap soruyorsun. Adana meydanında soruyorum. Onlar ne istedi de siz vermediniz? Yüzde 92 ile kabul edilen anayasaya uymam diyor. Vatandaşa gelince anayasa var sana yok öyle mi? Adana meydanında söylüyorum sen de tıpış tıpış o anayasaya uyacaksın. Bu ülkenin çimentosu laikliktir. Kim neye inanırsa inansın! bütün samimi inançlı kardeşlerime sesleniyorum; senin incancının başımın üzerinde yeri var. İnancını siyasete alet eden bu ülkeye en büyük kötülüğü yapan insandır.”

‘Yarı açık cezaevi’

“Bu Türkiye’de basın özgürlüğü olmalı, gazeteciler istediği gibi yazabilmeli. Basın medyanın yüzde 90’ı hükümetin kontrolündedir. Tek bir ağızdan tek tip konuşuyorlar! Onları oraya çıkaranlar hükümet yanlılarıdır. CHP iktidarında medya özgürlüğünü sağlayacağız. Gazeteciler hapiste ama sanmasınlar ki yalnızlar. Türkiye’yi yarı açı cezaevine çevirdiler. Kimse unutmasın bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi oldukça medya özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Hapiste tek bir gazeteci kalmayana kadar namusumuzla, inancımızla mücadele edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Akılla yöneten önlemi önceden alır’

Aladağ’da 12 kişinin korkunç şekilde can verdiği öğrenci yurdunda incelemeler yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, öğrencilerin hayatını kaybettiği yere karanfil bıraktı. “Hep kazalar olduktan sonra ders çıkarmaya çalışıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Akıllı insanlar, devleti akılla yönetenler, devleti birikimle ve siyasetle yönetenler önlemleri önceden alırlar ve bu tür kazalara yol açmamasını sağlarlar. Buradan tekrar hükümete çağrıda bulunuyorum, yurtlar konusunda titiz olun, gencecik fidan gibi çocuklarımız orada. Bu çocuklara sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir. Bunun siyaseti olmaz. Bu olay umarım hepimize ders olur.”

Haberin Devamı

‘Kağıttan milliyetçiler’

“Suriye’ye girdik! Askerlerimiz şehit oldu, kim vurduya gitti! Kimin vurduğu belli değil. Bir hükümet var iktidarda kimin vurduğu belli değil.Nasıl devlet yönetimi bu! Böyle bir şey bugüne kadar başımıza gelmedi. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarihinin en derin hezimetini yaşıyor. ‘Biz Musul Valisi’nden izin aldık’ diyorlar. Yabancı bir devlet gelecek bizim Konya Valisi’nden izin aldık diyecek. Devleti ne hale getirdiler. İsrail özür dileyecekti, dilemedi. Tazminat ödeyeceklerdi ödemediler. Gazze ablukası kalkacaktı, kalkmadı. Dün adliyede dava görülüyordu. ‘Hakkımızı aramayı engelleyemezsiniz’ dediler. ‘Biz milliyetçiyiz’ dediler, bunlar kağıttan milliyetçi. ‘Ege’de 18 adaya Yunanistan bayrak çekmiş niye müdahale etmiyorsunuz’ diyoruz, ‘Bizim daha büyük işimiz var’ diyorlar. Ülke pazarlık yapılarak başkanlık gelmez. Başkanlığı da getirmeyeceğiz! CHP’nin milliyetçiliği Kıbrıs’ta Beş Parmak Dağlarına yazılmıştır. Afyon’da tarlalara yazılmıştır.”

Haberin Devamı

Ülkücüler pankart açtı

Kılıçdaroğlu, “Başkanlık sistemine karşıyız miting yapmak istiyoruz diye başvuruyorlar izin vermiyorlar. Karşı düşünceye izin yok, yasak diyorsun! Sen yasağı al başına çal! Yasağı CHP iktidarında kaldıracağız. Aramızda ülkücüler de var! Onlar da Başkanlığa karşıyız diyorlar” dedi ve miting alanındaki ülkücü pankartlarına dikkat çekti.