Gazete Vatan Logo

Anayasa için bir şans daha verdi!

Başbakan Erdoğan bir kez daha ‘evet’ dedi

Anayasa için bir şans daha verdi!

Meclis Başkanı Çiçek’in görüştüğü Başbakan Erdoğan, ‘Uzlaşma Komisyonu’nun süresinin uzatılmasına bir kez daha ‘evet’ dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, muhalefet liderlerinin ardından yeni anayasa çalışmalarının akıbeti açısından en kritik görüşmesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptı. Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarının sürmesi için Uzlaşma Komisyonu’na bir şans daha verdi. Erdoğan, 177 maddeden sadece 48’inde uzlaşma sağlayan komisyonda, uzlaşılan madde sayısının arttırılarak en azından 4 partinin görüş birliğiyle benimsenen maddelerin yer alacağı kısmi bir anayasa değişikliğinin hayata geçirilmesi için, Uzlaşma Komisyonu’nun çalışma süresinin uzatılmasına bir kez daha “evet” dedi.

Anayasa için bir şans daha verdi

Toplantı çağrısı

Muhalefet liderlerinin “masadan kalkmayız” tavrının ardından, Erdoğan’ın da yeni anayasa çalışmalarının sürmesi konusunda desteğini alan Çiçek, daha tempolu bir çalışma yürütmek üzere Uzlaşma Koisyonu’nu bugün saat 13.30’da toplantıya çağırdı. Çiçek komisyonun çalışma süresi için “süreyi yürüyüşümüz belli edecek” derken, tüm partileri uzlaşma için “şerhlerini, düşüncelerini gözden geçirmeye” davet etti.

‘Daha tempolu’

VATAN’ın edindiği bilgiye göre Erdoğan, uzlaşılan madde sayısının yeterince arttırılamamasından duyduğu üzüntüyü ifade ederken, “Ancak bu ortamda 4 partinin 48 maddelik uzlaşması dahi çok önemli. Bu heba edilmemeli” dedi. Erdoğan, Çiçek’ten “Daha tempolu bir çalışmayla uzlaşılan madde sayısının arttırılmasını” istedi. Erdoğan’ın ayrıca madde bilançosuna işaret ederek Çiçek’e, “Anlaşılıyor ki çalışmaları kilitleyen bizim Başkanlık Sistemi önerimiz değil” karşılığını verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı