Gazete Vatan Logo

Amirali kelepçeleyip ağzını bantlamışlar

Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Özel, darbecilerin kendisini evinden alıp derdest ettiklerini, ağzının bantlandığını ve ellerine kelepçe takıldığını anlattı

Amirali kelepçeleyip ağzını bantlamışlar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Bülent Başar ve Hikmet Pak’ın hazırladığı Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel’i derdest ederek kaçıran 5’i tutuklu 9 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. 25. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen 190 sayfalık iddianamede Özel’in darbeci askerler tarafından nasıl derdest edildiği ve Maltepe Askeri Cezaevi’ne götürüldüğü ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

1. Ordu’yla görüştüler

Özel ifadesinde olay gecesini şöyle anlattı: “15 Temmuz gecesi, Deniz Kurmay Binbaşı Cüneyt Aydoğan beni aradı ve karargaha davet etti. Evden çıktığımda Binbaşı Mustafa Köroğlu karşımdaydı. Araca geçtik, 50-60 metre gittikten sonra karanlık bir yerde durduk. Mustafa Binbaşı ‘Arkadaşlar binecek’ diyerek kapıyı açtı. Üsteğmen Demirbilek ve İbrahim Halil katlı araca binerek beni sıkıştırdı. Binbaşı Mustafa Köroğlu ağzımı bantladı. Sağımda ve solumdaki üsteğmenler ellerimi plastik kelepçeyle kelepçeleyerek başımı eğdiler. Bana, ‘Komutanım sıkıyönetim ilan edildi. Sizi güvenli bir yere götürme talimatı aldım’ dedi. Bir müddet sonra Deniz Harp Okulu’ndan dışarıya çıktık. Bir süre sonra 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndaydık. Kışlada bir hareketlilik vardı. Daha sonra cezaevine vardık. Sanıyorum 1. Ordu Harekat Merkezi ile görüşerek beni tutuklayacaklarını kararlaştırdılar. Rütbelerimi ve rozetlerimi sökerek üstümdekileri çıkarttırdılar.”

Haberin Devamı

Bostanoğlu gizlice aradı

“Deniz Eğitim Komutanı Koramiral Adnan Özbal’ı aradım, beni buradan çıkarmasını söyledim. Çok kısa bir süre sonra Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu beni gizli numaradan aradı. Benim salıverilmem için yarbaya emir verdi. Yarbay ‘1. Ordu’dan emir bekliyorum’ deyince kuvvet komutanımız ‘Mesut oradan hemen çık. İstanbul Tersanesi Komutanlığına git, orası emniyetli. Güvendiklerini ara oradan da birliğinin başına geç’ dedi. Erlerden biri kapıyı açtı ve birlik kapısından çıktım. Muhammet Ali Astsubay’la birlikte taksi ile Tuzla’ya doğru ilerledik. Birliğe saat 03.30 sularında vardım. Emrimdeki askerlere beni kaçıranların gözaltına alınması talimatını verdim.”

Haberin Devamı

5’i tutuklu 9 şüpheli

Soruşturma kapsamında Binbaşı Zafer Gümüş, Deniz Harp Okulu Akdeniz Öğrenci Tabur Komutanı Kurmay Binbaşı Cüneyt Aydoğan’ın da arlarında bulunduğu 5 şüphelinin tutuklu, Deniz Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanı Kurmay Albay Uğur Yıldız ve Binbaşı Mustafa Köroğlu’nun ise firari olduğu öğrenildi. İddianamede Üsteğmen Orhan Arı ve Ertürk Murat Cansaran hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edildi.