Gazete Vatan Logo

Ali İsmail 20 yaşında...

Gezi eylemleri sırasında aralarında polislerin de bulunduğu kişiler tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz için dün birçok yerde 20’nci yaş günü etkinlikleri yapıldı.


Gezi Parkı eylemleri sırasında 2 Haziran 2013’te Eskişehir’de aralarında polislerinde bulunduğu kişiler tarafından dövülen ve 10 Temmuz’da hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, yaşasaydı dün 20 yaşına girecekti. Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Gürkan Korkmaz, Twitter hesabından kardeşinin üniversite arkadaşlarıyla kutladığı son doğum gününden ilk kez yayınlanan bir fotoğraf paylaştı.

‘Söndürdüler düşlerini’

Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Gürkan Korkmaz’ın yine Twitter’dan iç burkan mesajlar yayınladı: “Çanakkale anma gününde doğdu Ali, bazılarının ‘Polis 2’inci Çanakkale destanını yazdı’ dediği Gezi’de öldürüldü! Olsaydın aramızda, söndürseydin mumlarını. Daha 20’ye varmadan, söndürdüler düşlerini! Ali; hep yaşın 19.” Ayrıca dün saat 16.00’da Ali İsmail Korkmaz’ın Hatay’daki evinden mezarlığa yürüyüş ve anma düzenlendi. Eskişehir’de ise üniversiteliler saat 16.00’da Eğitim Fakültesi önünde, saat 18.00’de ise Ali İsmail Korkmaz heykelinin önünde toplanarak anma yaptı.

Binlerce kez paylaşıldı

Dün illüstratör Faruk Tarınç’ın çizdiği Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, omzunda Berkin Elvan’ı ve elinde bir poşet ekmek taşıyan Ethem Sarısülük, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım’ı gülerek yürürken çizdiği illüstrasyon Twitter ve Facebook’ta binlerce kez paylaşıldı. Ali İsmail’in abisi Gürkan Korkmaz illüstrasyonu ‘Gördüğümüz rüya olsa, şu resim gerçek olsa, Berkin, Ahmet ve diğerleri, Bugün sana pasta alsa’ diyerek yayınladı.

‘Hasan Ferit’i ekleyeceğim’

Faruk Tarınç’ın Gezi’de hayatını kaybedenler için çizdiği illüstrasyonda Gülsuyu’nda öldürülen Hasan Ferit Gedik’in yer almaması bazı kişilerce eleştirildi. VATAN’ın ulaştığı Tarınç, “Mesaim tamamlanır tamamlamaz eve giderek Hasan Ferit’i de ekleyeceğim. Zaman sıkıntısından yetiştiremediğim için illüstrasyonu eksik yayınlamak zorunda kaldım.İllüstrasyonu büyük ebat olarak birçok kişi istedi” dedi.

Haberin Devamı