Gazete Vatan Logo

‘Akşener’in ismi hiç geçmedi’

Akşener ile ilgili ‘kaset’ iddialarına yönelik tanık olarak ifade veren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bir materyal olduğunu söylediler. Fakat kimle ilgili olduğunu söylemediler. Akşener ismi geçmedi” dedi

‘Akşener’in ismi hiç geçmedi’

Bir televizyon kanalında yayınlanan Gece Ajansı programında, MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’le ilgili ‘kaset’ iddialarına yönelik Akşener’in şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Latif Erdoğan ve Cemil Barlas hakkında “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılmayan şikayetçi Meral Akşener ve sanıklar Latif Erdoğan ile Cemil Barlas’ı avukatları temsil etti. Duruşmanın başlamasının ardından, hakim bir önceki celsede verdiği ara karar gereği, kaset iddiasıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Kemalettin Özdemir’in Ankara’da talimatla alınan ifadelerinin dosyaya ulaştığını belirtti. Görmez Ankara’da talimatla alınan ifadesinde sanık Latif Erdoğan’ı televizyondan tanıdığını belirterek, “Ben bahsi geçen televizyon programını sonradan izlemiştim. Bu televizyondaki olaydan önce Meral Akşener’e ilişkin şahit olduğum hiçbir konu ya da konuşma olmamıştır” dedi.

Haberin Devamı

‘İsmi hiç geçmedi’

Görmez, “Geçmiş dönemlerde tam hatırlayamadığım bir tarihte bir Diyanet kurumunun ataması ile ilgili emniyet istihbaratından bilgi amaçlı benim makamıma gelindi. Konuşma esnasında sadece ellerinde bir materyal olduğunu söylediler. Fakat bu materyalin kimle ilgili, neyle ilgili olduğunu ve keyfiyetini söylemediler, ben de sormadım. Zaten bulunduğumuz makam itibariyle bu tür materyallerin sunulmasına karşı olduğumuzu da söyledim. Bu materyalin herhangi bir görüntü ya da ses kaydı olup olmadığına ilişkin olarak hiçbir konuşma geçmedi. Bu görüşmelerin hiçbirinde sayın Meral Akşener ismi geçmiş değildir” şeklinde konuştu.

‘Söylentiden ibaret’

Kasetle ilgili bilgisi olduğu iddia edilen Prof. Kemalettin Özdemir ise talimatla alınan ifadesinde olayı televizyonda öğrendiğini belirtti. Özdemir, “Olaydan önce şahsıma ilişkin bir algı operasyonu yürütülüyordu. Bu operasyon kapsamında şahsıma ilişkin birçok isnat ve ithamlarda bulunuluyordu. Ben müştekini kasetinin bulunduğuna ilişkin televizyon programından önce herhangi bir bilgi sahibi değildim. Televizyonda sanıkların yaptığı programı izlerken böyle bir konu geçince olaydan haberdar oldum. Şahsımla ilgili yapılan itham ve algı operasyonlarında birçok kaset isimleri söyleniyordu fakat hiçbir kaset seyretmiş değilim. Seyreden ya da gerçekten bilen ve gören bir kimseyi de tanımıyorum. Bunlar sadece söylentiden ibaret şeyler” dedi. Mahkeme, son savunmalarını yapmaları için taraflara süre vererek duruşmayı Kasım ayına erteledi.

Haberin Devamı