Gazete Vatan Logo

‘Aklım sizde kalır’

PKK/PYD’li teröristlerce Afrin’den sivillerin üzerine atılan roketlerin son kurbanı 17 yaşındaki lise öğrencisi Fatma Avlar’ı babası saldırıdan iki gün önce amcasının yanına göndermeye çalışmış. Fatma, ‘Aklım sizde kalır’ diyerek gitmemiş...

‘Aklım sizde kalır’

Afrin bölgesinden Reyhanlı ilçesine atılan 2 roketten biri Gültepe Mahallesi’ndeki Avlar ailesinin oturduğu eve isabet etti. Roketli saldırıda Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Avlar hayatını kaybetti. Saldırıda kardeşi Fatma’yla aynı odada uyuyan Bilgey Avlar yaşadıklarını VATAN’a anlattı:

Saldırı sırasında ben roketin atıldığı odanın sağ tarafında, Fatma da sol pencerenin altındaki koltukta uyuyordu. Bir sesle uyandık. Ayağımda acı hissettim ve ardından annemin çığlıklarını duymaya başladım. Kafamı kaldırdığımda Fatma’mın cansız bedenini gördüm. Yanına gitmeye çalıştım ama ayağımdan yaralanmışım, yere düştüm. Sonra beni kaldırıp hastaneye götürdüler. Ayağımda iki kırık ve kas parçalanması var. Fatma 27 Şubat’ta 17 yaşına girecekti. Üniversite’ye hazırlanıyordu. İzmir’de okuyacağım diyordu. 4 yıl önce 18 yaşında abimizi trafik kazasında kaybetmiştik.

‘Beni gönderme baba’

Saldırıların başladığı ilk gün Reyhanlı’ya 6 roket atılmıştı. Korktuğumuz için Antakya’daki amcamızın yanına gittik. Bir gün orada kaldıktan sonra bir şey olmayacağını görünce döndük. Daha sonrasında roket saldırıları devam edince babam Ahmet Avlar kız kardeşlerim İdal ve Fatma’yı Antakya’ya götürmemi söyledi. Fatma kabul etmedi. Siz buradayken ben nasıl gideyim, aklım sizde kalır. Beni gönderme baba’ dedi. Ağlayıp ısrar edince bizimle kaldı. 3 gün sonra kardeşim şahadete ulaştı. Saldırının yapıldığı yerler belliydi. Bölgelerin boşaltılmasını sağlayabilirlerdi. 17 yaşındaki gencecik bir kız en güvenli gördüğü yerde evinde şehit oldu.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan taziye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatma Avlar’ın babası Ahmet Avlar’ı telefonla arayıp, aileye sabır diledi. Terörle mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile için gerekli her türlü desteğin sağlanacağını söyledi. Erdoğan, “Bu alçaklar, bunun bedelini çok ağır ödüyorlar, ödemeye de devam edecekler. Bunların hesabını sormadan, gazilerimizin şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız” dedi. 5 çocuk babası Ahmet Avlar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Vatanımız, milletimiz sağ olsun” diye karşılık verdi.

Haberin Devamı

Restorana roket

Suriye’nin Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütü mevzilerinden Hatay ve Kilis’e yönelik roketli saldırılar dün de sürdü. Önceki gece atılan roketlerden biri Kilis’te Ekrem Çetin Mahallesi’nde bir evin duvarına, diğeri ise Barış Mahallesi’ndeki bir dükkana isabet etti. Dün akşam saatlerinde de Kilis’te tarihi bir restorana füze düştü. Kent merkezinde, valiliğe yakın bir noktada bulunan restoranda iki kişi yaralandı.