Gazete Vatan Logo

'Ah be Komiser Kula'

Servis şoförleri kız çocuklarını ön koltuğa oturtmasın!’

Komiser Mustafa Kula, okul servis şoförlerini de uyararak, “Serviste oturan bir kız çocuğunu düşünceli gördünüz ve sırtını sıvazladınız. Bir anda cinsel istismarcılıkla suçlanabilirsiniz” dedi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Kılıçaslan Liseleri Konferans Salonu’nda öğrenci servis şoförlerine yönelik olarak eğitim semineri düzenlendi. Kayseri Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amiri Komiser Mustafa Kula ise, sürücülere uyarılarda bulundu. Kula, servis sürücülerinden kız öğrencilerin ön koltuğa oturtulamamasını istedi. “Kız öğrencileri ön koltuğa oturtmayın” diye bir yaptırım olmadığını, bunun sürücülerin inisiyatifinde olduğunu dile getiren Kula, şöyle dedi:

“Biz sadece bazı olumsuzlukların yaşanmaması için sizleri uyarıyoruz. Son zamanlarda kadına şiddet olayları arttı. Evde eşine psikolojik baskı uyguladığınızda yapılan şikayetin ardından evinizden 3 ay süreyle uzaklaştırılıyorsunuz. Bu nedenle serviste oturan bir kız çocuğunu düşünceli gördüğünüz ve sırtını sıvazladınız. Halini hatırını sordunuz. Masumca yapılan bir hareket bazen yanlış anlaşılmaları beraberinde getirebilir. Ortaya farklı sonuçlar çıkabilir. Ve biranda cinsel istismarcılıkla suçlanabilirsiniz. Bu nedenle, zorunlu olmadıkça kız öğrencileri ön koltuğa oturtmayın.” Kazaların yüzde 90’nın insan unsurundan kaynaklandığını da ifade eden Kula, kaderin ikinci planda olduğunu belirterek, “Önlemi alacaksınız takdiri sonra Allah’a bırakacaksınız” diye konuştu.

Haberin Devamı