Gazete Vatan Logo

‘Afiyet bal şeker olsun!’

‘Afiyet bal şeker olsun!’

“Kenan Evren’in yaptığı her şeyi istisnasız onaylıyorum, insan dışkısı yedirmek işkence değil” açıklması ile tepki çeken Prof. Celal Şengör’e çeşitli kesimlerden tepki yağdı. Kadıköy Belediyesi Şengör’ün 28 Kasım Cumartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği söyleşi ve ‘Aptalı Tanımak’ adlı kitabının imza gününü iptal ettiğini duyurdu.

‘Kanalizasyon’ çağrısı

Mardin’in Artuklu Belediyesi ise resmi twitter hesabından “Kentimizin kimi mahallelerinde kanalizasyon şebekesi tıkanmıştır, şebekenin tekrar açılması için Prof. Dr. Celal Şengör’ü kentimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 12 Eylül döneminde Diyarbakır Cezaevi’nde yatan HDP’li Gülten Kışanak, “Akıl ve ruh sağlığı yerinde mi diye bakmak lazım. Bu kişi bir profesör. Acilen tedbir alınması lazım. Onun eğitimci sıfatı tehlikeye işaret ediyor” dedi ve ekledi: “Eğer dışkı yedirmeyi hâlâ savunuyorsa, bunu işkence olarak görmüyorsa bunu savunabilir. O zaman da bize afiyet şeker olsun demek düşer.” HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “B.. yemeye ve yedirmeyi makul gören insanla konuşacak hiç bir şey yoktur” derken, 90’larda Yeşilyurt köylülerine dışkı yedirilmesi olayını haberleştiren gazeteci Celal Şengör’ün sözleri için, “Zorla dışkı yedirilen insanların durumuna çok yakından tanık oldum. Onlar anlatırken ben utandım. Onlar da anlatırken çok utandı. Kimseyi bir daha o durumda görmek istemem. Buna Celal Şengör de dahildir” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Sakık kampanya başlattı

Öte yandan HDP’li Sırrı Sakık da sosyal medya üzerinden ‘dışkı kampanyası’ başlattı. Sakık, twitter hesabından şu ifadeleri kullandı: “Herkes ülkenin dört bir yanından hocaya yerel bal göndermeli, o da afiyetle yesin.” Eski HDP vekili Sebahat Tuncel ise “Türkiye’deki, eğitim sistemini bir kez daha gözden geçirmek gerekir. Irkçı, faşizan birisinin profesör jön takıntısı ile toplum içinde gezmesi zarardır” diye konuştu.