Gazete Vatan Logo

Adaylardan ilk açıklamalar!

YSK'nın iptal kararı sonrası CHP'nin adayı Salman, "Hodri meydan yine kazanacağım" derken AK Parti'nin adayı Koçal, "Adalet yerini buldu." dedi.

CHP'nin Yalova adayı Vefa Salman Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimleri iptal etmesinin ardından Habertürk canlı yayına katıldı ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Salman, "Hodri meydan ben seçimi yine kazanacağım." derken aynı yayına katılan Ak Parti'nin Yaolva adayı Yakup Bilgin Koçal, "Adalet yerini buldu." dedi.

İşte adayların YSK'nın kararının ardından yaptıkları ilk açıklamalar:

SALMAN MEYDAN OKUDU

Vefa Salman , "Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitme hakkım olmasına rağmen bireysel başvuru hakkımı kullanmayacağım. Ben Ak Parti'nin adayı Yakup Koçal gibi YSK'nın kapısında yatmayacağım. Bana oy verenlere güveniyorum ben halkın vicdanına tekrar gideceğim." şeklinde konuştu.

"HODRİ MEYDAN YİNE KAZANACAĞIM"

Salman, "Bana oy veren 28 bin insana güveniyorum. Ben seçimi Yalovalılarla kazandım. Hodri meydan diyorum ben yine bu seçimi kazanacağım. Ben sandıkta 30 Mart akşamı kazandım. Bunu Yakup Salman'da biliyordu ama sonradan itiraz ettiler ve bu noktaya geldik. YSK'nın kararı siyasal bir karardır.. Kısıtlı olarak oy kullandığı iddia edilen 63 kişi sonra 11 düştü arada büyük çelişkiler var. Kısıtlı olduğu söylenen kişi Ak Parti'nin sandık görevlisiydi. Ben bunları Allah'a havale ediyorum. Burada Yalovalılar haksızlığa uğradı ama ben yine kazanacağım." ifadelerini kullandı.

KOÇAL: ADALET YERİNİ BULDU

Yakup bilgin Koçal, "Adalet yerini buldu. Seçimde 1 oy fark vardı, daha sonra arada 6 oy fark var; CHP öne geçti denilmişti. gerekli itirazları yapmamıza ragmen Muharrem İnce'nin yarattıgı psikolojik baskıyla sonuclar CHP lehine oldu. YSK'ya basvurduk,1 haziranda yenilencek." dedi.

Koçal Salman'ın bireysel başvuru hakkımı kullanmayacağım sözlerine yönelik olarak, "YSK'nın kararlarına itiraz makamı yok, Mansur Bey de aynı talebe gitmişti. Böyle bir hak zaten yok, zaten hakkı olmayan bir şeye gitmeyeceğim demek abesle iştigal." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı