Gazete Vatan Logo

Adalet Bakanı kim oldu, Bekir Bozdağ mı? Adalet Bakanı istifa mı etti, neden değişti?

Adalet Bakanı neden istifa etti? sorusu ile Adalet Bakanı’nın kim olduğu Adalet Bakanı’nın değişmesi sonrası en çok merak edilen konu oldu. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül görevinden istifa etti. Resmi Gazete'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karara göre Gül'ün yerine Bekir Bozdağ atandı.

Adalet Bakanı kim oldu, Bekir Bozdağ mı? Adalet Bakanı istifa mı etti, neden değişti?

Abdülhamit Gül, Adalet Bakanlığı’ndan istifa etti; yerine Bekir Bozdağ atandı. Twitter hesabından bir açıklama yapan Gül, 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğü Adalet Bakanlığı görevinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "tensipleriyle" (uygun görme) ayrıldığını söyledi. Gül, "görevinden af talebi için Erdoğan'a şükranlarını" sundu ve yeni Adalet Bakanı Bozdağ'a başarılar diledi.

Abdülhamit Gül kimdir?

Mart 1977'de Gaziantep'te dünyaya gelen Abdülhamit Gül, Nizip İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Bir süre serbest avukatlık yapan Gül, AKP'nin 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyeliğine seçildi ve partide Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Bekir Bozdağ kimdir?

Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye'dir.

Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.Serbest avukat olarak çalıştı.22, 23, 24 ve 26 Dönemlerde Yozgat Milletvekili seçildi. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. 25 Aralık 2013 tarihinde yapılan revizyon ile Adalet Bakanı olarak görev aldı.

Haberin Devamı