Gazete Vatan Logo

Acının 1. yılı

Okulda lavabonun üzerine düşmesi sonucu ölen Efe Boz mezarı başında anıldı

OKULDA üzerine düşen lavabonun boğazını kesmesi sonucu hayatını kaybeden anasınıfı öğrencisi Efe Boz ölümünün birinci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Efe Boz’un annesi Nurdan Boz, oğlunun mezarını okşayarak gözyaşlarına boğuldu. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, anmada Boz Ailesi’ni yalnız bırakmadı.

Maltepe’deki Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda kırılan lavabonun üzerine düşmesi sonucu boğazı kesilerek hayatını kaybeden Efe Boz ölümünün birinci yıldönümünde Tuzla’daki mezarı başında anıldı. Saat 12.00’de düzenlenen anma törenine Boz Ailesi’nin yakınları, komşuları ve CHP’li bir heyet katıldı. CHP’li heyetin başında ise Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil yer aldı.

Kur’an okunarak başlanan anma töreninde Nurdan Boz, oğlu Efe’nin mezarını okşayarak gözyaşı döktü. Nurdan Boz’dan daha sakin görünen baba Kemal Boz da eşinin hemen arkasında oğlu için okunan Kur’anı dinledi. Bu sırada törene katılanlar da gözyaşlarını tutamadılar. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de okunan dualara eşlik etti. Duanın bitmesinin ardından Efe’nin okulunda öğrencisi olan bir veli, kalabalığa seslenerek Efe’nin anısı için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Saygı duruşunun ardından CHP Bihlun Tamaylıgil, anne Nurdan Boz’un yanına gelerek kendisine sarılıp teselli etmeye çalıştı.

Mezarlıkta gazetecilere açıklama yapan Nurdan Boz, "Efe çok küçüktü ama idealleri vardı. Bilim adamı olmak istiyordu. O’nun ismini bilim adamı olarak görmek isterdim ama şimdi ismini mezar taşında yazılı olarak gördüm. Küçücük bedeniyle buraya hiç yakışmadı. Aradan bir yıl geçmesine rağmen sana burayı layık görenler cezalandırılmadı. Oğlum nur içinde yatsın" diye konuştu. Daha ayakta durmakta zorluk çeken Nurdan Boz eşi Kemal Boz’un koluna girerek mezarlıktan ayrıldı. Anma törenine katılanlara mezarlık çıkışında mevlit şekeri dağıtıldı.

Haberin Devamı