Gazete Vatan Logo

Acarlar Longozu faciası!

Ağ toplamaya giden dede ile torunu sandalın devrilmesi sonucu suya düştü, dede öldü, çocuksa...

SAKARYA’nın Karasu ilçesi’ndeki Acarlar Longozu’nda attıkları ağı toplamaya giden dede ile torunu sandalın devrilmesi sonucu suya düştü. Arama çalışmaları sonucu yaklaşık 2 saat sonra dedenin cesedi bulunurken, torunu arama çalışmaları sürdürülüyor.

Acarlar Longozu yakınında bulunan Karamüezzinler Köyü’nde yaşayan Mehmet Dağ (52), oğlu Mustafa Dağ (35) ve torunu Yunus Dağ (9) ile birlikte, dün saat 20.00 sıralarında av yasağı olan Acarlar Longozu’na bir süre önce önce attıkları ağları toplamak için sandalla açıldılar. Kıyıdan yaklaşık 20 metre açılan dede, oğlu ve torununun bulunduğu sandal alabora olarak battı. Suya düşen Mustafa Dağ yüzerek kıyıya çıkmayı başarırken, dede ve torunu ise Longozun soğuk sularında kayboldu.

DEDENİN CESEDİ BULUNDU, TORUN KAYIP

Kıyıya çıkan Mustafa Dağ’ın koşarak köye gelip yardım istemesi üzerine bölgeye gelen köy halkının sandallarla gölde yaptıkları aramalar sonuç vermedi. Daha sonra olay yerine gelen Sakarya Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 2 saat süren arama çalışmaları sonunda Mehmet Dağ’ın cesedi sarmaşıklar içerisinde bulunarak botla kıyıya çıkartıldı. 9 yaşındaki Yunus Dağ’ın cesedine hala ulaşılamadı.

Arama çalışmalarını üzüntü içinde izleyen 2 çocuk babası Mustafa Dağ’ın gözlerinde sorun olduğu ve halk arasında ’Tavuk karası’ diye bilinen gece görme sorunu olduğu belirtildi.

Haberin Devamı