Gazete Vatan Logo

9 saatlik 2’nci Beştepe mesaisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan ikinci toplantıda, komutanlar Süleyman Şah operasyonu ve üst üste düşen F-4’lerle ilgili brifing verdi...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan ikinci Bakanlar Kurulu yaklaşık 9 saat sürdü. Toplantıya, 7 Haziran genel seçimleri nedeniyle istifa eden bakanların yerine getirilen Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin ilk kez katıldı. İpek, Öztürk ve Bilgin, Bakanlar Kurulu Toplantısı’ndan kısa bir süre ayrılarak TBMM’de yemin etti.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantıdan sonra soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine Bakanlar Kurulu’nun 50 gün sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplandığını anımsatan Arınç, Erdoğan’ın iç ve dış gelişmeler konusunda düşüncelerini, görüşlerini ifade ettiğini, seyahatleriyle ilgili bilgi verdiğini aktardı. Arınç, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün de ‘İç Güvenlik Reformu’nun içeriğiyle ilgili genel bilgilendirme yaptığını, TBMM’de kabul edilen hükümler ve görüşülecek konular hakkında bilgi sunduğunu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın da Çözüm Süreci konusunda bilgi verdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Uçan tabut’ brifingi

Arınç, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün toplantıya davet edildiğini hatırlatan Arınç, şöyle devam etti: “Kara Kuvvetleri Komutanımız adına Harekat Başkanımız, Sayın Korgeneral, Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun nakli ve sonrasındaki gelişmeler konusunda Bakanlar Kurulumuzu bilgilendirdu. Hava Kuvvetleri Komutanımız da Malatya ve Konya’da üst üste meydana gelen müessir kazalarda üç uçağımızın düşmesi sonucunda yaşanan acı olaylar konusunda teknik bilgiler sundu. Kaza ve sebepleri konusunda bilgiler verdi.”

Erdoğan’ın Ukrayna gezisi

Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye ve çevredeki gelişmeler ile Ukrayna’da yaşanalar konusunda bilgi aktardığını dile getirerek, “Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın bir Ukrayna ziyareti de olacak. Bu kapsamda, Ukrayna-Rusya ilişkileri mercek altına alındı” dedi.

Haberin Devamı

Babacan da bilgi sundu

Arınç, ‘küresel terörizm’ konusunda da MİT Müsteşar Vekili İsmail Hakkı Musa’nın, geniş kapsamlı ve ilginç bilgiler verdiğini söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin genel konular üzerinde kapsamlı bilgi aktardığını, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da bilgi sunumuyla toplantının sona erdiğini bildirdi.