Gazete Vatan Logo

‘57 AK Parti’li deterjan olmadı’

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Meclis’te tarihi bir oylama yapıldığını söyledi. “Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar şahit olduğu en ciddi yolsuzluk iddialarıyla ilgili bir oylamaydı bu” diyen Tan, şöyle devam etti:

“57 Ak Parti milletvekili ‘Bizim bakanlarımız, bizim nezdimizde ak değildir, Yüce Divan’a gönderilsin ve hesap versinler’ dedi. Bunun siyasi sonuçları olacaktır mutlaka. Ak Parti içindeki 57 milletvekilinin bu mevzuda Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı gibi düşünmediği ortaya çıkmıştır.”

Tan, AK Partili Şamil Tayyar’ın “İçimizdeki hainler” ifadesi için de, “Sizin gibi düşünmeyen en yakınınızdaki arkadaşlar bile hainse o zaman dost kimdir? Bir başka Ak Partilinin ‘hain’ olarak nitelendirdiği 57 kişi kendi partisinin aklama operasyonuna deterjan olmamıştır” ifadesini kullandı.

Tarihi bir fırsat kaçtı
HDP lideri Selahattin Demirtaş, “AKP içerisinde belli bir rahatsızlık olduğu, bu soruşturmanın sağlıklı yürütülmediği, komisyonun raporunun kabul görmediği anlaşılıyor. Fakat bugün burada parlamento tarihi bir fırsatı kaçırdı. Yüce Divan yolu açılsaydı Türkiye’de bir yolsuzluk, rüşvet iddiası mevzusu sağlıklı bir rotaya oturacaktı” dedi.

Haberin Devamı