Gazete Vatan Logo

5 Aralık Dünya Mühendisler Günü mesajları ve sözleri! 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü ne zaman ilan edildi?

Dünya Mühendisler Günü için yapılan aramalar arttı. Dünya Mühendisler Günü ülkelere göre farklı günlerde kutlanıyor. Peki 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü ne zaman? Dünya Mühendisler Günü mesajları ve sözleri…

5 Aralık Dünya Mühendisler Günü mesajları ve sözleri! 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü ne zaman ilan edildi?

Dünya Mühendisler Günü ülkeden ülkeye değişiyor. Mühendisler Günü, Arjantin’de 16 Haziran, Belçika’da 20 Mart, İtalya’da 15 Haziran, Rusya’da ise 22 Aralık’a denk geliyor. Mühendisler Günü ile ilgili mesajlar ve sözler araştırılırken Mühendisler Günü’nün ne zaman kutlandığına dair de aramalar arttı.

DÜNYA MÜHENDİSLER GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ

Mühendisler çoğu zaman bilinmeyen kahramanlardır; eğer gerçekte yıldızlar arasında seyahat etmek istiyorsak, bu, onların arzuları ve hayal gücü sayesinde olacaktır… Çünkü onlar köprü kuruculardır. Dünya Mühendisler Günü Kutlu Olsun

Farklı yazılımlarla hayatı kolaylaştıran mühеndislеrin 5 Aralık Dünya Mühеndislеr Günü kutlu olsun.

Düşlemekle başlayan yolculuğun adıdır mühendislik! Düşlerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalışan, tüm mühendislerin Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun!

Mühendislerimizin ve Türkiye’nin dört bir köşesindeki mühendis adaylarımızın Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun.

Çıktıkları bu uzun yolculukta, bilimi kendilerine yol arkadaşı seçmiş bütün mühendislerimizin, Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun!

Haberin Devamı

Yaşamımızı kolaylaştıran tasarımlara imza atan, bu alanda çalışan, emek veren tüm branşlardaki Mühendislerin 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü 'nü kutluyorum.

“Geleceğimizi tasarlamak için azimle ve özenle çalışan tüm mühendislerimizin 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun.”

MÜHENDİSLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Türkiye’de Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mühendisler günü ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Ulusal olarak farklı ülkelerde ve farklı tarihlerde kutlanan mühendisler günü mevcuttur. Örneğin; Belçika’da 20 Mart, Hindistan’da 15 Eylül, İtalya’da 15 Haziran ve Türkiye’de 19 Eylül gibi. Bu tarihlerin seçilmesinde etmen olan ve anlamlı kılan yaşanmışlıklar vardır. Türkiye’de kutladığımız 19 Eylül’ün bu kapsamda bizler için anlamı epey büyüktür. 19 Eylül 1979’da TMMOB’nin çağrısıyla ülke çapında bir günlüğüne iş bırakan mühendis, mimar ve şehir plancıları; ekonomik ve demokratik talepleri için bu eylem ile tarihe not düşmüşlerdir ve o büyük günün mücadele ve dayanışma ile özdeşleşmiş anlamını bugünün mücadelesi üzerinden geleceğe taşımak için, 19 Eylül ülkemizde “Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü” olarak kutlanmaktadır. Bunların dışında her mühendislik meslek grubunun ayrı ayrı dünya çapında kutlanan günleri vardır ve yine bunlar sosyal medyada birileri tarafından değil uluslararası meslek örgütlerince belirlenip ilan edilmektedir.”

Haberin Devamı