Gazete Vatan Logo

47/1D Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1D Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?

Trafik güvenliğinin tehlikeye atılması hem sürücü için hem de trafikte bulunan diğer sürücüler için tehlike oluşturmaktadır. Trafikte bulunan diğer araçların ve güvenliğin tehlikeye atılması durumunda ise 47/1D trafik cezası kodunun devreye girdiğini söylemek mümkündür. Yönetmelikte yer alan yasaklara, kurallara, zorunluluklara ve yükümlülüklere uyulmaması durumunda idari trafik para cezası uygulanacağını söylemek mümkündür. Şehir içinde trafik yoğunluğunun artmasına bağlı olarak yayalar ve sürücüler için güvenliğin oluşturulmasını sağlamak için 47/1D trafik cezası kodu uygulanmaktadır. 

47/1D Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1D Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?

47/1D trafik cezası kodu, sürücülerin uyması gereken trafik kurallarından birisi olarak ifade edilebilir. Kanunlara göre 47/1D trafik cezası kodunun trafik kurallarına ve yükümlülüklerine trafiğe çıkan her sürücünün uyması gerektiği şeklinde bilinmektedir. Kanunlara uymayan kişilerin ise trafik cezası ile cezalandırılacağını söylemek mümkün olmaktadır. Sürücülerin ve yayaların trafikte can güvenliğinin sağlanması ve trafikte gerekli olan asayişin sağlanması için uyulması gereken bir takım kurallar bulunmaktadır. 

Trafik polisinin bulunmadığı yerlerde uyarı tabelalarını dikkate almak ve trafik levhalarına uygun bir şekilde hareket etmek gerekmektedir. Trafikte güvenliğin sağlanması ve karışıklıkların oluşmaması için trafik levhalarına uyulması gerekmektedir. Trafik kuralları sadece can ve mal güvenliğini için değil aynı zamanda trafik stresini azaltmak ve yolculuk konforunu artırmak için gerekli kurallar olduğu ifade edilebilir. 

47/1D Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?

47/1D ceza kuralının ihlal edilmesi durumunda sürücülere uygulanmakta olan bir trafik cezası bulunmaktadır. Karayolları trafik kanununa göre 47/1D trafik cezası uygulanması durumunda 196 TL idari para cezasının uygulanacağı söylenebilir. Trafiğin akıcı olacak şekilde ilerlemesi, yayaların ve sürücülerin trafikte karşılaşabilecekleri hayati tehlikelerin önüne geçilmesi için sürücülerin uyması gereken trafik kuralları bulunmaktadır. 47/1D trafik cezası kodu da bunlardan birisi olarak ifade edilebilir. 

Haberin Devamı

47/1D trafik cezası koduyla ceza alan bir kişinin aldığı cezaya itiraz etme hakkı da bulunmaktadır. Sürücünün ceza aldıktan sonra belirli bir süre içerisinde itiraz etme hakkı bulunduğunu da bilmesi gerekmektedir. 47/1D trafik cezası 196 TL olarak bilinmektedir. Ancak ilk 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda ceza da indirim yapılacağı da söylenebilir.