Gazete Vatan Logo

35 yılın en sıcak 'Kasım'ı

Hava sıcaklıkları Marmara’da bu hafta 25 dereceleri görecek...

Günlerdir çöreklenen sis de bu hafta bölgeyi terk ediyor. Cuma’dan itibaren yağışlı hava geliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Marmara’da günlerdir etkisini sürdüren sis, lodosla birlikte dağılacak. Hızı saatte 70 kilometreye kadar ulaşması beklenen lodos, hava sıcaklıklarını mevsim normallerinin üzerine taşıyacak. Kasım ayı uzun yıllar ortalaması 11,3 derece olan İstanbul’da hava sıcaklığı yaklaşık iki katına çıkıyor ve 20-21 dereceyi buluyor. Uzun yıllar ortalaması 10,3 derece olan Bursa’nın hava sıcaklığı bu hafta 26 dereceye kadar ulaşacak. Sıcaklık mevsim normallerinin 2,5 katından fazla bir değere ulaşmış olacak. Balıkesir’de hava sıcaklığı ise mevsim normallerinin 15 derece üzerinde çıkarak, 25 dereceye kadar ulaşacak. Uzun yıllar ortalaması 11,4 derece olan Çanakkale ise haftayı 21-24 derece arasında geçirecek. Meteoroloji yetkilileri, cuma gününe kadar etkisini sürdürecek olan lodosun zaman zaman kuvvetli eseceğini belirterek vatandaşların dikkatli olmasını istedi.



‘Pastırma sıcakları nemle birleşti, yoğun sis yaşandı’

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının 3-5 derece daha yüksek seyrettiğini ifade eden Devlet Meteoroloji İşleri Analiz ve Tahmin Şube Müdür Vekili Mustafa Coşkun da: ”Evet sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde fakat Kasım ayı için son yılların en sıcak Kasım’ı demek fazla iddialı olur. Ülke genelinde yaşanan normallerin üzerindeki sıcaklık Marmara’da Lodos’la beraber daha da yükseliyor.

Pastırma yazı her yıl olmaz ama bu yıl oldu. Pastırma sıcaklarında gündüzler sıcak geceler ise soğuk olur. Sıcaklık farkları da 10-15 deceye kadar çıkar. Marmara Bölgesi nemli bir bölge olduğundan pastırma sıcakları nemle birleşti ve yoğun sis yaşandı. Marmara’da bu hafta hızı saatte 70 kilometreye kadar çıkacak lodos bu sisi dağıtacak” dedi.

Haberin Devamı