Gazete Vatan Logo

3 Aralık Dünya Engelliler Günü resimli mesajlar galerisi burada! Facebook, Whatsapp, Twitter, Instagram için Dünya Engelliler Günü ile ilgili mesaj ve sözler!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajları ve sözleri sorgulanıyor. Dünya genelinde engelli hakları konusunda farkındalık kazandırmak, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ilan edilen Dünya Engelliler Günü için biz de Resimli, anlamlı, Dünya Engelliler Günü ile ilgili sözler ve mesajlar derledik… İşte Dünya Engelliler Günü mesajları ve sözleri...

3 Aralık Dünya Engelliler Günü resimli mesajlar galerisi burada! Facebook, Whatsapp, Twitter, Instagram için Dünya Engelliler Günü ile ilgili mesaj ve sözler!

Engellilerin sosyal hayata ve kültürel hayata katılmalarının yanı sıra iş hayatında da aktif yer almalarını sağlamak ve bu konuda farkındalık kazandırmak için ilan edilen 3 Aralık Dünya Engeliler Günü için mesajlar ve sözler araştırılıyor.  3 Aralık günü 1992 yılından bu yana 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edildi.

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJLARI

Engeller hayatın ritmini yakalamaya engel olamaz.

En büyük engel, engellenmektir.

Özel eğitim olmadan çağdaş eğitim olmaz.

Engel onlarda değil; onları engelli gören zihinlerdedir. Empati kurarak engelleri kaldırmak, herkes gibi toplumsal hayata tam katılmalarını sağlamak, hepimizin vazifesi

Asıl engelliler, karşılarına çıkan engeli geçemeyenlerdir.

Hayat bizim içimizde biz hayatın içindeyiz.

Herhangi bir Aralıkta değil her zaman yanınızdayız

Engel değil destek olun.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Haberin Devamı

Adımlarınızın biçiminin ne önemi var mühim olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köprüsünü geçmektir.

Kendini engelli olarak hayattan atma. Unutma engeller savaşılarak aşılır.

Aşamadığımız engellimiz, engelimizi aşmaktır.

Engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur.

Asıl Engelliler Onları Görmeyenlerdir.

Yalnızca bugün değil, her gün hatırlamak gerek! Engel olma destek ol

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ NEDİR, NE ZAMAN, NASIL İLAN EDİLDİ?

Dünya Engelliler Günü 3 Aralık'ta yaşanıyor. Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Haberin Devamı